Alucarin jättiprojekti – 38 puutavara-autoa Venäjälle

Vuoden 2017 ULK Groupille toimitetussa projektissa lähtökohdat eivät olleet kaikkein helpoimmat, sillä toimituksen massiivisen kokoluokan lisäksi aikataulu oli äärimmäisen tiukka. Projektissa asiakkaan Volvo puutavara-autoihin asennettiin Alucarin päällirakenteet sekä irrotettava nosturialusta, Logliftin nosturi ja jatkettava JYKI-perävaunu.

Mikä on ASK?

  • Alucar Support Kit
  • Komponentit ja asennustuki tarjotaan asiakkaalle samassa paketissa
  • Alucar valvoo asentamista, jotta korkea laatu säilyy
  • ASK koskee vientiin meneviä tuotteita

ASK takasi korkean laadun jättiprojektissa alusta loppuun

Venäjälle suuntautuvissa vientiprojekteissa monet vientiä koskevat lait ja säädökset saattavat joskus aiheuttaa matkaan ylimääräisiä mutkia. Tällä kertaa päästiin kuitenkin etenemään ilman ylimääräisiä mutkia perusteellisen ennakkosuunnittelun ja Alucarin ASK-konseptin (Alucar Support Kit) ansiosta.

– ASK-konseptilla toteutetuissa projekteissa tuotteet asennetaan Alucarin ohjeiden ja laatustandardien mukaisesti. ASKia sovelletaan erityisesti ulkomaille vietävien tuotteiden asentamiseen, kertoo Alucarin toimitusjohtaja Anssi Alasaari.

Tässäkin projektissa ASK osoittautui korvaamattomaksi, sillä selkeiden ja juuri asennettavia tuotteita varten kehitettyjen ohjeiden ansiosta asennustyössä päästiin etenemään suoraviivaisesti ja nopeasti. Alasaaren mukaan ratkaisevaa projektin onnistumisen kannalta oli kuitenkin jo paljon ennen asennusta tehty suunnittelutyö. Suunnittelutyötä tehtiinkin tiiviisti yhdessä Alucarin tehtailla, ja lokakuussa aloitettu projekti piti puhelinlinjat ja Skype-yhteydet kuumina koko syksyn. Asennuksen suunnittelussa ja jokaisen yksityiskohdan sovittamisessa alustaan oli osattava huomioida tarvittavat seikat, joten hyvää keskusteluyhteyttä todella tarvittiin. Panostus kuitenkin kannatti, sillä perusteellinen ennakkosuunnittelu ja esivalmistus helpottivat asennustyön tekemistä paikan päällä ja mahdollistivat tiukassa aikataulussa pysymisen.

– Heti alusta lähtien oli selvää, että teemme ennakkovalmisteluja asennusta varten Alucarin tehtaalla valmiiksi niin pitkälle kuin mahdollista. Asiakkaan kannalta yksittäisten asioiden toimiminen ei riitä, sillä kokonaisuus ratkaisee. Tämänkin projektin suunnittelutyössä oli tärkeää, että ymmärsimme kokonaisuuden kaikkien asennettavien tuotteiden osalta. Tiedon on liikuttava asiakkaan, autonvalmistajan, jälleenmyyjän ja päällirakennevalmistajan välillä, sanoo Alasaari.

Hyvä suunnittelu ja tiivis keskusteluyhteys ratkaisivat

Jyfa

  • Perustettu 2005
  • Valtuutettu Alucar-tuotteiden jälleenmyyjä vuodesta 2008
  • Henkilöstö: 30
  • Sijainti: Pietari

Jyfan myyntipäällikkö Viktor Antonov kertoo, että projektin tilaaja, ULK Group, on Jyfan pitkäaikainen asiakas. Myös Alucarille asiakas oli ennestään tuttu. Antonovin mukaan tämän tyyppisissä projekteissa pitkästä asiakassuhteesta on huomattavaa hyötyä, koska kanssakäyminen on helppoa ja monet yksityiskohdat ovat jo etukäteen tiedossa.

– Jatkuva yhteydenpito ja hyvät suhteet mahdollistavat tällaiset nopeallakin aikataululla toteutettavat projektit. Asiakkaat arvostavat lyhyitä toimitusaikoja ja hyvää hinta-laatusuhdetta. Suhteiden on oltava kunnossa joka suuntaan, jotta pystymme tarjoamaan kilpailukykyisiä ratkaisuja.

Antonovin mukaan nyt toteutetussa projektissa on nähtävissä kaikki Jyfan ja Alucarin yhteistyön parhaat puolet.

– Alucarilla asiaan perehdyttiin kunnolla, ja kaikki asennukseen liittyvät tuotteet ja suunnitelmat tarkistettiin moneen kertaan ennen toimitusta, hän sanoo. Erityisen tärkeää oli, että toimitus saatiin toimitettua kokonaisuudessaan yhdellä kerralla, sillä Venäjän tiukkojen tullimääräysten takia jälkitoimitusten vieminen on hankala.