Alucarin vientitiimi kasvaa – Mikko Yli-Heikkurista uusi myyjä

Alucar sai vuoden alussa uuden vientimyyjän Mikko Yli-Heikkurista. Lisävahvistuksen myötä Alucarin kansainvälisille yhteistyökumppaneille sekä asiakkaille voidaan tarjota entistä tehokkaampaa palvelua.

Yli 50 prosenttia Alucarin myynnistä menee vientiin eri puolille maailmaa. Jotta kansainvälisiä kumppaneita sekä asiakkaita voitaisiin jatkossa palvella yhä paremmin ja nopeammin, nimitettiin Mikko Yli-Heikkuri uudeksi vientimyyjäksi helmikuun alussa. Vientimyynnin tiimiin kuuluvat myös Virpi Hattula sekä Thomas Partanen.

Kansainvälistä kauppaa opiskelleella ja autoalan teknistä kehitystä intohimolla seuraavalla Mikolla on takanaan 20 vuoden urapolku myynnin ja teollisuuden alalla. Hän on toiminut muun muassa myyntipäällikkönä teollisuusnosturimyynnissä sekä kuorma-autojen ja päällerakenteiden myyjänä. Polut ovat vuosien varrella ristenneet Alucarin kanssa useaan otteeseen.

– Pääsin tekemään alucarilaisten kanssa yhteistyötä esimerkiksi kuorma-autoja myydessäni, joten Alucarin laadukkaat ja hyvännäköiset tuotteet olivat minulle entuudestaan hyvin tuttuja. Yllätyin kuitenkin siitä, kuinka paljon kansainvälistä kauppaa täällä tehdään, ihan Japania myöden, Mikko kertoo.

Vasemmalta oikealle: toimitusjohtaja Anssi Alasaari, Virpi Hattula, Thomas Partanen ja Mikko Yli-Heikkuri.

Puutavara-autoissa huomattavia maakohtaisia eroja

Siinä missä kotimaan myyjät ovat tiiviisti yhteydessä loppuasiakkaaseen, palvelevat vientimyyjät ensisijaisesti jälleenmyyjiä ja päällerakentajia. Filosofia on kuitenkin sama – loppuasiakkaille halutaan tarjota juuri heidän tarpeitaan palveleva puutavara-auto, joka on heti valmis tien päälle.

– Meidän vientimyyjien tehtävänä on tehdä kaikesta mahdollisimman helppoa niin yhteistyökumppaneillemme kuin loppuasiakkaillekin, Mikko korostaa.

Loppuasiakkaiden vaihtelevat tarpeet eri markkinoilla tuovat Mikon mukaan työhön sopivasti haastetta.

– Ulkomailla on tarve sellaisille päällerakenneratkaisuille, joihin ei ole Suomessa totuttu – eroja löytyy yhdistelmien kokonaispituuksista ja vetokitojen malleista hyvin pieniinkin yksityiskohtiin. Vientimyyjän on siis tunnettava markkinakohtaiset tarpeet ja syyt niiden takana hyvin, hän sanoo.

Talo täynnä konkareita ja nuorta intoa

Vaikka oppimista uudessa tehtävässä riittää, on Mikko päässyt hyvin kelkkaan mukaan kollegoilta saamansa tuen ansiosta.

– Täällä on erittäin auttavainen työyhteisö, joka on täydellinen sekoitus vanhoja konkareita ja uusia kykyjä täynnä intoa. Talon sisältä löytyy valtavasti tietämystä eri maiden markkinoista ja puutavara-autojen erikoisratkaisuista, Mikko kertoo.

– Tutustuessani perehdytysvaiheessa eri markkina-alueisiin, havaitsin Alucarilla olevan pitkä historia esimerkiksi UK:n päällerakennemarkkinoilla, joten kokemusta riittää, hän lisää.

Kun Mikolta kysyy tulevaisuuden odotuksia hänen uuteen työhönsä liittyen, vastaus tulee kuin apteekin hyllyltä.

– Odotan face to face -tapaamisia asiakkaiden ja yhteistyökumppaneiden kanssa. Ne ovat yksi myyntityön parhaista puolista.