Paikallisesta Alucar-asentajasta innostuttiin Itä-Suomessa

Alucarin ja Naaran Kuljetushuolto Oy:n kaksivuotinen jälleenmyyntiyhteistyö on tuonut Alucarin päällerakenteet helposti Itä-Suomessa toimivien puunkuljettajien saataville. Yksi heistä on Kuljetusliike Esko Kosunen Ky, jonka uudessa autossa on ensimmäistä kertaa Alucarin päällerakenteet.

Pieksämäkeläinen perheyritys Naaran Kuljetushuolto Oy ryhtyi vuosia kestäneen epävirallisen yhteistyön jälkeen Alucarin jälleenmyyjäksi vuonna 2020. Yhteistyön kantavana voimana on samanlainen toimintafilosofia – asiakkaalle halutaan rakentaa juuri hänen näköisensä auto, joka jopa ylittää odotukset.

Jälleenmyyntiyhteistyön ansiosta Alucarin tuotteet sekä niiden huoltopalvelut ovat helposti saatavilla Itä-Suomessa toimiville puunkuljettajille. Ennen yhteistyön aloittamista Naaran Kuljetushuolto asensi autoihin Alucarin pankkoja, mutta nyt tarjolla on koko päällerakenne. Naaran Kuljetushuollon omistaja Jyrki Paunosen sekä talous- ja henkilöstövastaava Katri Paunosen mukaan tekemistä on viimeisen kahden vuoden aikana riittänyt.

– Tällä seudulla asiakkaita riittää, ja monta autoa on jo ehditty rakentamaan. Paikalliset ovat tästä yhteistyöstä iloisia, ja heillä on nyt huomattavasti pienempi kynnys ostaa Alucarin tuotteita, kun on selkeästi määritelty, lähellä sijaitseva huoltopaikka. Tuotteita on myös helppo käydä katsomassa, eikä uutta autoa tarvitse lähteä hakemaan toiselta puolelta Suomea, Paunoset summaavat.

Päällerakenteet valmistuvat sulavassa yhteistyössä

Kuljetusliike Esko Kosunen Ky on yksi niistä yrityksistä, jotka ovat rakennuttaneet puutavara-autonsa Naaran Kuljetushuollolla jälleenmyyntiyhteistyön käynnistymisen jälkeen. Yrittäjä Esko Kosunen kertoo projektin menneen hyvin sujuvasti.

Jyrki ja Katri Paunonen ojentavat Esko Kosuselle hänen uuden puutavara-autonsa avaimet.

– Kaikki osapuolet ymmärsivät toisiaan hyvin, ja auto valmistui aikataulussa avaimet käteen -periaatteella. Suunnitteluvaiheessa olin yhteydessä sekä Jyrki Paunoseen että Alucarin myyjään Julius Närvään. Kävimme auton rakenteen yhdessä läpi sentti sentiltä. Julius teki toiveideni mukaiset piirustukset, joiden pohjalta Naara rakensi auton. Kaikki muu oli uutta lukuun ottamatta nosturia, joka saatiin siirrettyä edellisestä autostani.

Paunosten mukaan puutavara-autoilijat panostavat nykyään entistä enemmän autojensa ulkonäköön. Kosunen ei ole poikkeus.

– Erikoistoiveenani oli suojapeltien asentaminen alas asti. Näin autosta tulee entistä siistimmän näköinen, toteaa Kosunen.

“Oman auton rakennuttaa mieluiten lähiseudulla”

Tämä on ensimmäinen kerta, kun Kosusen autossa on Alucarin päällerakenteet.

– Olen aiemmin ostanut Alucarilta esimerkiksi pankkoja, mutta en koko päällerakennetta. Kun kerroin Jyrkille kesällä 2021 tarvitsevani uuden auton, ehdotti hän siihen Alucarin päällerakenteita. Tartuin sitten tilaisuuteen, sanoo Kosunen.

Jyrki Paunonen ja Esko Kosunen.

Alucarin tuotteissa Kosusta miellyttää erityisesti alumiinin tuoma keveys, kestävyys sekä siisti ulkonäkö. Kaukainen sijainti on kuitenkin aiemmin ollut jarruna kokonaisen päällerakenteen hankkimiselle.

– Onhan täältä Pohjois-Savosta aika pitkä matka Maksamaalle. Oma auto on mukava rakennuttaa lähempänä. On hyvä päästä myös katsomaan autoa rakennusprosessin aikana, silloin voi tulla mieleen vielä uusia ideoita toteuttamisen suhteen. Naaran Kuljetushuollossa on helppo vierailla Leppävirralta käsin.