Lokal Alucar-montör blev succé i östra Finland

Det tvååriga samarbetet mellan Alucar och Naaran Kuljetushuolto har gjort att timmertransportföretag i östra Finland fått bättre tillgång till Alucars tjänster. En av kunderna är Kuljetusliike Esko Kosunen Ky, som för första gången testat Alucars påbyggnation i sin ny bil.

Familjeföretaget Naaran Kuljetushuolto Oy från Pieksämäki har länge samarbetat inofficiellt med Alucar, men år 2020 blev företaget officiell återförsäljare för Alucar. Utgångspunkten i samarbetet är att företagen har samma filosofi – att erbjuda kunderna skräddarsydda bilar som överträffar förväntningarna. 

Tack vare samarbetet har företag i östra Finland nu lättare att ta del både av Alucars produkter och få dem servade. Före samarbetet monterade Naaran Kuljetushuolto Alucars bankar, men nu kan de erbjuda hela påbyggnationer från Alucar. Ägarna Jyrki Paunonen och Katri Paunonen berättar att det har varit mycket att stå i.

– Det finns många kunder här på området, och vi har redan hunnit bygga många bilar. De lokala företagen är glada för samarbetet och tröskeln att köpa Alucars produkter har helt klart sjunkit då det går att få service. Det är också lätt att komma till oss och titta på produkterna med egna ögon. Dessutom behöver man inte längre hämta sin färdiga bil från andra sidan av landet.

Påbyggnation i gott samarbete

Kuljetusliike Esko Kosunen Ky är ett av de företag som har byggt sin nya bil sen samarbetet mellan Alucar och Naaran Kuljetushuolto startade. Företagaren Esko Kosunen är nöjd.

Jyrki och Katri Paunonen räcker över nycklarna till Esko Kosunens nya timmerbil.

– Alla inblandade parter förstår varandra väl, och den nyckelfärdiga bilen blev klar i tid. Under planeringskedet hade jag kontakt både med Jyrki Paunonen och Julius Närvä på Alucar. Julius gjorde ritningarna enligt mina önskemål och vi gick igenom bilen centimeter för centimeter. Sedan byggde Naara bilen. Allt var nytt förutom lyftkranen som vi överförde från den gamla bilen, säger Kosunen.

Nuförtiden är det allt vanligare att satsa på utseendet på bilarna och Kosunen är inget undantag.

– Mitt specialönskemål var att få sidounderkörningsskyddet att gå ända ner. På det sättet blir bilen ännu snyggare.

En närproducerad bil

Det här är första gången som Kosunen har en påbyggnation från Alucar i sin bil. 

– Jag har tidigare köpt bankar från Alucar, men inte hela påbyggnationen. När jag berättade för Jyrki att jag behöver en ny bil sommaren 2021 föreslog han Alucars påbyggnation, och jag var inte sen att ta chansen, säger Kosunen.

Jyrki Paunonen och Esko Kosunen.

Han är speciellt glad över den lätta vikten på Alucars komponenter, och också utseendet och hållbarheten är viktiga kriterier. Men tidigare har han inte velat bege sig ända till västra Finland på uppköp.

– Det är ganska  lång väg från Norra Savolax till Maxmo, och det är trevligare att bygga sin bil nära hemmet. Dessutom är det bra att kunna fara och titta på bilen under byggnadsskedet, eftersom man kan få nya idéer. Från Leppävirta är det lätt att besöka Naaran Kuljetushuolto.