ALU-bankarna kombinerar lätthet med hållbarhet

Ni har en lång historia inom timmertransporter – vad är tjusningen med branschen Reijo Ruhkala?

Jag har varit i branschen sen jag var 17 år – jag började köra lastbil så fort jag fick mitt körkort och har varit företagare i branschen sen 1982. Med andra ord har jag timmerbranschen i mitt DNA. Jag gillar att jobbet är så mångsidigt och att jag får tillbringa en stor del av arbetsdagarna ute i naturen och skogen. Dessutom är det fint att kunna fortsätta i min pappas fotspår med familjeföretaget där vi har många duktiga medarbetare.

Varför har ni valt ALU-bankar?

Vi har haft ALU-bankar ända sedan företaget grundades. Jag tycker de kombinerar snyggt utseende med bra hållbarhet – bankarna hålls snygga också i tuff användning och de är lätta att använda. ALU-bankarna är en modern produkt, och de nya anodiserade bankarna är ännu starkare men ändå lika lätta som förut. Vi har aldrig haft problem med bankarna så varför skulle vi byta något som fungerar.

Hur fungerar samarbetet med Alucar?

Min pappa besökte Alucar redan på 1980-talet och sen dess har vi samarbetat. På den tiden var både vår och Alucars verksamhet i barnaskorna, men man kan säga att vi sedan dess utvecklats och vuxit tillsammans. Tack vare vår långa gemensamma historia vet vi att samarbetet fungerar. Alucar produktutveckling funderar ständigt på hur man kan utveckla bankarna. Framförallt gillar jag att Alucar satsar på bankarnas hållbarhet eftersom det är viktigt inte minst med tanke på trafiksäkerheten.