Valtonens familjeföretag planerar redan nästa generationsväxling

asiakas_vanha_sv55-åriga Pekka Valtonen är företagare i timmerbilsbranschen med lång erfarenhet och med ett nära förhållande till Alucar. Valtonens företag är ett gammalt familjeföretags om föddes redan efter kriget år 1946, när hans pappa började köra timmer. Valtonen själv satte sig vid ratten på 1980-talet, och blev också delägare i företaget tillsammans med sina bröder. År 2006 köpte han ut sina bröder ur företaget.
– Nu är mina tre egna söner med i företaget, och vi planerar en generationsväxling i framtiden. Företaget kommer alltså att leva vidare, berättar Valtonen.

Företaget kör idag åtta timmerbilar under namnet Kuljetusliike Valtonen– sex av bilarna är egna och två ägs av samarbetspartners. Förutom företagarna jobbar 13 andra chaufförer i företaget, som främst kör timmer åt UPM i Forssa-trakten.

Valtonen funderar som bäst mycket på företagets utrustning och resurseringen av chaufförerna. Vad är den optimala mängden utrustning och vilken kvalitet ska den hålla? Och hur planera verksamheten så att arbetskraften räcker till när det är brist på chaufförer? Han tycker jobbet är intressant, och ingen dag är den andra lik. En företagare har förstås alltid mycket att fundera på, men Valtonen njuter av friheten.
– Bara man uppfyller kundernas önskemål så har man stor frihet att planera hur man vill utföra jobbet.

Valtonen säger att Alucars påbyggnationer betjänat honom utmärkt under hans långa karriär. Alucar erbjöd aluminium redan på 1980-talet, vilket då var något helt nytt. Valtonen ville genast prova på nyheten, främst för att han var övertygad om att aluminiumet skulle göra bilen hållbarare och lättare. Det visade sig mycket riktigt stämma.
– Alucars påbyggnationer är funktionella, snygga och hållbara. Dessutom utvecklas de hela tiden, och finishen är snygg. Också timmerbilar kan vara vackra att titta på!

”Också timmerbilar kan vara vackra att titta på!”

Tack vare det långa samarbetet har Valtonen blivit personligen bekant med många av Alucars anställda, och samarbetet löper bra.
– De vet precis hur jag vill ha min bil och kan förverkliga det. Jag hoppas Alucar också i framtiden fortsätter att satsa på produktutveckling. Arbetet håller otroligt hög kvalitet för tillfället, säger Valtonen.