Perheyrityksessä suunnitellaan jo toista sukupolvenvaihdosta

asiakas_vanha_fi55-vuotias Pekka Valtonen on pitkän linjan puunkuljetusyrittäjä ja Alucarin miehiä henkeen ja vereen. Valtosen pyöritettävänä on vanha perheyritys, joka sai alkunsa jo sotien jälkeen 1946, kun hänen isänsä alkoi kuljettaa puuta. Valtonen hyppäsi kuskin penkille 1980-luvulla ja pääsi pian osakkaaksi veljiensä kanssa, jotka hän lopulta lunasti ulos 2006.
– Nyt minulla on kolme omaa poikaa yrityksessä mukana, ja suunnittelemme tulevaisuudessa omistajanvaihdosta. Firmalle on siis tiedossa jatkuvuutta, Valtonen toteaa tyytyväisenä.

Kuljetusliike Valtosen nimissä ajaa tällä hetkellä vakituisesti kuusi omaa ja kaksi yhteistyökumppanin puutavara-autoa. Töissä on yrittäjän itsensä lisäksi 13 muuta kuljettajaa, ja autoissa kulkee pääsääntöisesti UPM:n puuta Forssan talousalueella.

Valtosta mietityttää tällä hetkellä yrityksen kaluston ja puunkuljettajien resurssointi. Mikä olisi optimaalinen kalustomäärä ja -laatu, entä miten suunnitella työvoiman riittävyys kuljettajapulan aikana? Itse työ on kuitenkin mielenkiintoista, eikä yksikään päivä ole toisensa kaltainen. Vaikka yrittäjällä riittää aina pähkäiltävää, Valtonen nauttii työn vapaudesta.
– Kun vain täytät asiakkaan toiveet, tavan saa itse valita.

Valtosen mukaan Alucarin päällerakenteet ovat palvelleet häntä pitkän uran aikana erinomaisesti. 1980-luvulla Alucarin tarjoama alumiini oli vielä alalla uutta. Valtonen halusi kokeilla ja hakea siitä autoonsa kestävyyttä ja keveyttä, jotka saavutettiin heti.
– Alucarin päällerakenteet ovat toimivia, tyylikkäitä ja kestäviä. Lisäksi ne ovat parantuneet jatkuvasti, ja työn viimeistely on siistiä työtä. Jopa puuautot voivat olla kauniita katsella!

”Jopa puuautot voivat olla kauniita katsella!”

Valtonen on ollut erittäin tyytyväinen Alucarin varaosasaatavuuteen, joka on toiminut hänen mukaansa aina hyvin ja nopeasti. Tarvitaan vain yksi puhelu tutulle myyjälle, ja asia on hoidossa.
– Saamme aina heti, mitä tarvitsemme. Tilatut tuotteet ovat meillä jo muutamassa päivässä.

Pitkän yhteistyön ansiosta alucarilaisista on tullut Valtoselle hyviä henkilökohtaisia tuttuja, joiden kanssa on helppo asioida.
– He tietävät tasan tarkkaan, miten autoni haluan ja toteuttavat sen. Toivon että Alucarissa jaksetaan edelleen panostaa tuotekehittelyyn ja kaluston eteenpäinviemiseen. Työnlaatu on tällä hetkellä äärimmäisen kova, Valtonen kiittelee.