Alucarin menestys syntyy alumiinista ja innovatiivisuudesta

Alucar on maailman johtava puutavara-autojen päällerakentaja. Toimimme Maksamaalla, Pohjanmaan rannikolla. Alucar kehittää puutavaran kuljetukseen innovatiivisia ratkaisuja, ja yhtiö tunnetaan kaikkialla maailmassa alan uranuurtajana.

Tärkeimmät arvomme ovat luotettavuus ja tuotteiden huippulaatu. Näistä emme tingi, ja näihin tähtäämme pohjalaisella päättäväisyydellä.

Alucarin on osa kansainvälistä Extendo AB konsernia, ja itsenäisenä tytäryhtiönä meillä on omat tuotteet ja tuotekehitys.

Panostamme komponenttien käytännöllisyyteen, laatuun
ja jatkuvaan tuotekehitykseen

Keveyden, kestävyyden ja huollon helppouden vuoksi käytämme pääasiassa alumiinisia komponentteja, jotka kiinnitetään luotettavilla pulttiliitoksilla.

Jopa 3 % Alucarin liikevaihdosta käytetään tuotekehitykseen. Kalustomme tärkein tavoite on tehdä puunkuljetuksesta mahdollisimman tuottavaa ja tehokasta ja puunkuljettajan työstä niin helppoa ja sujuvaa kuin mahdollista. Lisäksi Alucarin päällerakenteet tunnetaan tyylikkäästä ja viimeistellystä ilmeestä.

Jopa 70% tuotannosta vientiin

Alucarilla on läheinen yhteistyö autotehtaiden ja jälleenmyyjien kanssa ympäri maailmaa. Olemme hioneet ainutlaatuiset palvelukonseptit kotimaan ja viennin markkinoille. Kotimaan markkinoille rakentamamme puutavara-autot ovat Built by Alucar, ja sama laatutaso saavutetaan vientimarkkinoilla Alucar Support Kit -konseptilla kumppanuuskorjaamoiden kanssa.

Alucarin kasvu maailman markkinajohtajaksi

1980-luku

Alucar Oy

– Perustettu 1984
– Omistaja kansainvälinen Extendo AB konserni
– Tuottaa pankkoja vuodessa 5 000
– Valmistaa apurunkopaketteja vuodessa 350
– 2021 liikevaihto 11 M€
– Henkilöstö 65
– Vientimaiden määrä 30
– Vientiosuus 70 %

Alucar perustettiin Maksamalla 1984. Ainutlaatuisen liikeidean perustana olivat puutavara-autojen kevyet alumiiniset päällerakenteet.

1990-luku

1990-luvulle asti Alucarin myynti oli kotimaapainotteista. 1990-luvulla vientiä alettiin kehittää määrätietoisesti.

2000-luku

2000-luvulla viennin osuus ylitti jo 50 % liikevaihdosta, kun Baltiasta ja Venäjältä nousivat merkittävät markkinat.

2010-luku

2010-luvulla Alucar myy jo valtaosan, yli 70 %, vientiin, ja sillä on jälleenmyyjiä ympäri maailmaa. Yhtiö on myös kehittänyt palvelukonseptit, joilla se voi palvella asiakkaitaan kaikkialla yhtä laadukkaasti.

2020-luku

2020-luvulla liiketoimintaa ja organisaatiota on kasvatettu ja laajennettu. Asiakaspalvelun kanavia on vahvistettu. Nosturiliiketoiminnan ansiosta Alucar tarjoaa entistäkin valmiimman paketin.

Yhteistyö autotehtaiden kanssa tiivistyy tulevaisuudessa

Yhteistyömme autovalmistajien kanssa on ollut läheistä koko historiamme ajan. Tulevaisuudessa se tiivistyy entisestään. Kehitämme yhdessä markkinoille uusia puutavara-autojen myyntikonsepteja. Autonvalmistajilla on jo tehdasvalmisteita, joissa puutavara-auto lähtee tehtaalta asiakkaalle valmiiksi päällerakennettuna. Tässä kuviossa Alucar toimii päällerakenteiden toimittajana. Konsepti kehittyy koko ajan ja se toimii yhtenä uutena vaihtoehtona alan markkinoilla.  

Alucarin oma räätälöity Built by Alucar -rakentaminen jatkuu entisellään ja on tärkeä palvelumme myös tulevaisuudessa. Maailman, alan ja markkinoiden muuttuessa haluamme kuitenkin aina olla etujoukoissa kehittämässä vanhojen rinnalle myös uusia vaihtoehtoja ja palvella asiakkaitamme entistä paremmin ja laajemmin.