Alucarin puutavara-auton laatutekijät

Alucarin päällerakentaman puutavara-auton korkea laatutaso saavutetaan oikeilla materiaaleilla ja puunkuljetuksessa parhaiten toimivilla ratkaisuilla. Puunkuljetusalan asiantuntemus yhdistettynä luotettavaan palveluun takaavat, että rakentamamme puutavara-auton käyttö on tuottavaa ja huolto sujuvaa. Olemme koonneet tälle sivulle Alucarin tärkeimpiä laatutekijöitä.

Materiaalit ja ratkaisut:

Hyvä palvelu ja asiantuntemus:

ALUMIINI

Alumiininen päällerakenne parantaa auton tuottoa ja ajo-ominaisuuksia

Alumiini on Alucarin tärkein rakennusmateriaali ja koko yhtiön tarinan alkuaine. Käytämme alumiinia, koska se on puunkuljetuksessa toimivin metalli.

Alucarin pankkojen ja komponenttien alumiiniprofiilit valmistetaan pursottamalla metalli haluttuun muotoon. Oikein suunniteltujen profiilien ansiosta koko päällerakenne saadaan joustamaan kuorma-auton alustan päällä. Kun päällerakenteet lisäksi kantavat puukuorman oikein, auton ajo-ominaisuudet ovat parhaat mahdolliset.

Alucarin alumiinin asiantuntemus on kehittynyt yli 30 vuoden aikana huippuunsa. Taivutamme alumiiniapurungon aina auton alustan rungon mukaiseksi, ja suunnittelemme kiinnityksen alustavalmistajan ohjeiden mukaisesti.

Alumiinin tärkeimmät edut puunkuljetuksessa:

KEVEYS

Alumiini on erittäin kevyttä, sillä se painaa vain kolmasosan teräksen painosta. Kevyt puuauto tuottaa puunkuljettajalle suuremmat tulot, sillä kun kuljetuskaluston oma paino saadaan alhaiseksi, kasvaa hyötykuorma mahdollisimman suureksi. Kun puutavara-auton teräspankot vaihtaa alumiinisiin, perävaunuyhdistelmä kevenee parhaimmillaan jopa 300 kiloa. Laske laskimellamme, kuinka paljon enemmän kevyempi puutavara-auto tuottaa.

KESTÄVYYS

Alucarin tuotteissa käytetään miltei samaa alumiiniseosta kuin lentokoneissa, sillä myös puunkuljetuksessa vaatimukset metallin kestävyydelle ovat suuret. Alumiiniseoksellamme on korkea murtolujuus ja myötölujuus eli kuormituksen kestokyky. Asiantuntevalla suunnittelullamme alumiiniprofiilin lujuutta voidaan optimoida vieläkin pidemmälle.

HUOLTOVAPAUS

Alucarin käyttämät alumiiniprofiilien pinnat anodisoidaan. Tuloksena on kova, mekaanista kulutusta kestävä pinta, joka ei kärsi korroosiosta. Pintakäsittelynsä ansiosta alumiinia ei tarvitse maalata vaan ainoastaan pestä mahdollisesta tiesuolasta. Pinta on aina tyylikäs ja helppo pitää puhtaana.

PULTTIKIINNITYS

Pulttikiinnitys tuo kestävyyttä ja helpottaa varaosahuoltoa

Alucar kiinnittää päällerakenteet aina pulttiliitoksilla, koska ne on todettu käytössä kestävimmiksi.

Puutavara-autoissa päällerakenteiden kiinnitysosien painepisteet ja pisterasitukset ovat erittäin kovia. Kun tähän yhdistää auton jatkuvan tärinän ja liikkeen, rasitus on vieläkin massiivisempi. Tästä syystä Alucar käyttää komponenttien kiinnittämisessä ainoastaan pulttiliitoksia. Ne on todettu käytössä tarpeeksi kestäviksi verrattuna esimerkiksi hitsaukseen, jossa hitsisauma on aina metallin heikoin kohta.

Pulttiliitosten ansiosta myös varaosien vaihto on helpompaa. Esimerkiksi vaurioitunut pankko saadaan paikoiltaan kätevästi irti ja uusi pultattua samantien tilalle.

Pulttikiinnityksen tai hitsauksen sijaan alumiiniprofiilit voidaan suunnitella myös liitettäväksi yhteen lukkiutumalla. Esimerkiksi Alucarin ohjaamosuoja kootaan alumiinipaneeleista tällä menetelmällä.

TUOTEKEHITYS

Teemme tuotekehitystä yhdessä kuljettajien kanssa

Tärkein tehtävämme on tehdä puunkuljetuksesta mahdollisimman tuottavaa ja tehokasta ja puunkuljettajan työstä niin helppoa ja sujuvaa kuin on mahdollista.

Onnistumme työssä panostamalla päällerakenteiden korkeaan laatuun ja määrätietoiseen tuotekehitykseen. Seuraamme jatkuvasti alan ja autojen kehitystä ja kehitämme tuotteitamme niiden mukaan.

Tuotekehityksemme tekee tiivistä yhteistyötä puunkuljettajien kanssa. Tunnemme alan tarpeet ja kehitämme niihin ratkaisuja joka päivä. Olemme vuosien varrella luoneet alalle lukuisia uusia innovaatioita kuten:

●      CTO-nosturiteline
●      Hydraulinen pankonsiirto
●      Icefighter-hiekoitin

Kehitämme ja testaamme tuotteitamme yhdessä niiden parhaiden asiantuntijoiden eli puunkuljettajien kanssa. Tuotekehitys ei siis ole pelkkää toimistotyötä, vaan kuljemme metsissä puukuskien mukana. Selvitämme, haastattelemme, kehitämme ja testaamme yhdessä, millaisia välineitä työssä vaaditaan. Tärkeintä on saada puuauto kestämään kovissa sääolosuhteissa ja erämaiden huonokuntoisilla teillä. Alucarin tuotantoon kehitetty tuote pääsee vain, kun se on ehdottoman toimiva ja kuljettajalle arvoa tuottava.

SÄHKÖOSAAMINEN

Alucar tuo sähköasennuksilla autoon älykkyyttä

Kun auton kaikki sähköasennukset voidaan tehdä jo päällerakennusvaiheessa, säästyy rahaa, aikaa ja vaivaa

Alucar on puunkuljetusalan ainut toimija, joka pystyy tarjoamaan auton kaikki sähköasennukset alusta loppuun asti. Asiakas saa siis valmiimman auton, eikä hänen tarvitse asioida useissa eri pajoissa päällerakenteen asentamisen jälkeen.

Alucar käyttää sähköistyksessä CAN-bus-tekniikkaa, jonka etuna on vähäisempi kaapelimäärä ja mahdollisuus edistyksellisempiin toiminteisiin.

Lähes kaikissa puutavara-autoissa kaapeloidaan ainakin työvalojen ja nosturin ohjaus. Näiden lisäksi Alucar pystyy tarjoamaan paljon muitakin toimintoja, jotka sekä parantavat turvallisuutta että helpottavat kuormaamista. Alucar seuraa jatkuvasti alan ja eri automerkkien sähkötekniikan kehitystä.

VARAOSAPALVELU

Palvelemme auton koko elinkaaren ajan

Alucarin varaosapalvelu toimittaa nopeasti vaurioituneet varaosat

Alucar palvelee myös auton hankinnan jälkeen esimerkiksi nopealla ja toimivalla varaosapalvelulla. Jos pankot, hydrauliikka tai muut komponentit pääsevät vaurioitumaan, meillä on nopea ja toimiva varaosapalvelu. Toimitamme varaosat samantien entisten tilalle. Varaosavarastomme on myös kattava, ja yleensä tarvittava komponentti löytyy suoraan hyllystä.

Myös eri maiden jälleenmyyjillämme on usein Alucar-komponenttien varaosavarasto. Jos tarvitset varaosaa, ota yhteys meihin!

Laskin

Laske Alucarin online-laskimella, kuinka paljon enemmän kevyempi puutavara-auto tuottaa

Kuinka paljon enemmän kevyempi puutavara-auto tuottaa

{{ totalCustomerValue }} €
KG
Vuotta

Syötä kenttiin vuosittaiset lukemat

km
KPL
Ajomatka täydellä kuormalla {{ avgDistanceOnFullLoad }} km
%
EUR / TONNI
Vuosittainen tulo {{ annualCustomerValuePerKg }} € / kg