Som en familjemedlem

– Jag har alltid behandlats som en medlem av Alucar-familjen, säger James Stronach.

James Stronach jobbar som produktchef för timmertransportprodukter på företaget Outreach Ltd. som importerar och säljer Alucars bankar och påbyggnationer i Skotland, England och Wales. Han beskriver det över 30 år långa samarbetet med varma ord.

– Jag har alltid behandlats som en medlem av Alucar-familjen. Samarbetet har fungerat bra ända sedan början, och med åren har vi lärt oss allt mer av varandra.

Också många av Stronachs kunder har använt Alucars produkter under lång tid. Eftersom kunderna i regel har så goda erfarenheter av Alucar, så väljer de företagets produkter om och om igen istället för konkurrenternas produkter.

– Våra kunder vet att de billigaste lösningarna oftast inte är de bästa. Det kommer hela tiden nya konkurrenter på marknaden, och våra produkter jämförs förstås med dem. Men oftast väljer kunderna Alucar eftersom de har så bra erfarenhet av deras höga kvalitet.

Stronachs kunder är både ensamföretagare och stora jättar inom timmertransportbranschen som kan ha 25-28 bilar. Enligt honom grundar sig Alucars framgång på att företaget lyckas erbjuda personliga lösningar för alla typer av kunder. Kundernas största utmaningar är att hela tiden effektivera den egna verksamheten och hålla utrustningen konkurrenskraftig. Därför är Stronach mycket nöjd med Alucars stora satsningar på produktutveckling. Enligt honom uppskattar britterna de tekniska förbättringarna och satsningarna på bättre design.

Outreach Ltd.
• Återförsäljare av Alucars produkter i Storbritannien sen 1987.
• Levererar helhetslösningar för timmerbranschen. Förutom Alucars produkter säljer företaget också hydraulik- och lyftutrustning från Palfinger / Epsilon för många olika branscher.
• Huvudkontor i Falkirk i mellersta Skottland.

– Alucars produkter håller toppklass. Jag har hört deras hjälpramar kallas för timmerbranschens Rolls Royce.

Under årtiondena har Stronach följt med branschens med- och motgångar. För tillfället är utsikterna i Storbritannien bra. Det avverkas allt mer virke, vilket också ökar efterfrågan på timmertransporter. Nya anläggningar för biomassa ger positiva förväntningar på framtiden.

– De senaste 3-5 åren har varit bra för oss ur försäljningssynvinkel och också framtiden ser ljus ut.