Yhteistyökumppanit kuin perheenjäseniä

– Minua on aina kohdeltu kuin Alucar-perheen jäsentä, sanoo James Stronach.

James Stronach työskentelee puunkuljetustuotteiden tuotepäällikkönä yrityksessä Outreach Ltd, joka maahantuo ja myy Alucarin pankkoja ja päällerakenteita Skotlannissa, Englannissa ja Walesissa. Hän kuvailee yli 30 vuotta kestänyttä yhteistyötä Alucarin kanssa lämpimin sanoin.

– Minua on aina kohdeltu kuin Alucar-perheen jäsentä. Alusta alkaen yhteistyö on ollut toimivaa, mutta vuosien varrella ymmärrys ja oppiminen toinen toisiltamme on vain lisääntynyt.

Myös monet Jamesin asiakkaat ovat Alucarin tuotteiden käyttäjiä jo useiden vuosien takaa. Stronachin mukaan hyvät kokemukset saavat asiakkaat kallistumaan aina yhä uudelleen Alucariin kilpailijoiden tuotteiden sijaan.

– Asiakkaamme tietävät, että halvin ei useinkaan ole paras ratkaisu. Uusia kilpailijoita tulee alalle koko ajan ja tietenkin tuotteitamme verrataan kilpailijoihin. Aiemmat hyvät kokemukset, sekä vakuuttuminen yhä uudelleen Alucarin laadusta, kallistavat valinnan kuitenkin usein meidän hyväksemme.

Stronachin asiakkaina on sekä pieniä yksityisyrittäjiä, että isoja puunkuljetusalan jättiläisiä, joilla parhaimmillaan saattaa olla käytössä 25-28 autoa. Hänen mukaansa Alucarin menestys perustuu siihen, että se pystyy tarjoamaan jokaiselle asiakkaalle yksilöllisiä ratkaisuja. Asiakkaiden haasteena on jatkuva oman toiminnan tehostaminen ja kaluston kilpailukykyisenä pitäminen. Siksi Stronach on tyytyväinen Alucarin voimakkaasta panostamisesta tuotekehitykseen. Jatkuvaa teknistä kehittymistä sekä muotoilun parantamista arvostetaan Stronachin mukaan Britanniassa korkealle.

Outreach Ltd.
• Alucarin tuotteiden jälleenmyyjä ja maahantuoja Iso-Britanniassa vuodesta 1987.
• Toimittaa kokonaisratkaisuja puunkuljetukseen. Alucarin tuotteiden lisäksi toimittaa Palfinger / Epsilon hydrauliikka- ja nostolaitteita sekä kurottajia usealle eri teollisuudenalalle.
• Pääkonttori Falkirkissa, Keski-Skotlannissa

– Alucarin tuotteet ovat huippulaadukkaita ja esimerkiksi apurunkoja on joskus kutsuttu jopa puunkuljetusalan Rolls Royceksi.

Vuosikymmenten aikana Stronach on nähnyt läheltä alan monet nousut ja laskut. Tällä hetkellä tilanne Britanniassa näyttää hyvältä. Lisääntynyt puunkorjuu on kasvattanut myös puunkuljetuskaluston kysyntää. Uudet teollisuudenalat, kuten biomassatuotannon kasvu luovat myös positiivisia odotuksia tulevaisuuteen.

– Viimeiset 3-5 vuotta ovat olleet meille myynnillisesti hyviä ja myös tulevaisuus näyttää erittäin lupaavalta.