Thomas Partanen kan skogsbranschen

Hur väl kände du till företaget från tidigare?

Jag började på Alucar i september 2014. Det här är mitt första jobb på företaget, trots att jag är uppvuxen i samma by. Många av mina vänner sommarjobbade på Alucar, men själv har jag hittills gjort annat. Därför var företaget bara lite bekant för mig, men visst kände jag till produkterna och visste att här är full fart.

Vad är din arbetsbakgrund?

Jag har jobbat inom transportbranschen både som chaufför och med att organisera körningar. Dessutom har jag en bakgrund inom skogsmaskiner, eftersom jag jobbat på en fabrik för där man tillverkade dem. Jag har också själv kört skogsmaskin, så timmerbranschen är rätt bekant. Nu är det roligt att testa något nytt och få lite omväxling.

Hur verkar försäljningsjobbet så här långt?

Jag har tyckt väldigt bra om det. Vi har åkt runt och presenterat oss för kunderna, och det har varit trevligt att lära känna nya människor. Det tar förstås sin tid innan jag får en egen stabil kundkrets. Alucar är ett växande företag, så det finns hela tiden nytt att lära sig. Mitt geografiska ansvarsområde är Sverige och Baltikum, och där vi har bra möjligheter att skapa nya marknadsandelar eftersom där verkar finnas ett stort intresse för våra produkter.

Hur kopplar du av efter arbetsdagen?

Jag är intresserad av maskiner också på fritiden och i mina hobbyer ingår allt från att åka snöskoter till folkrace. Dessutom äger jag en gammal grävmaskin, som jag brukar skruva på.