Foten inne på den amerikanska marknaden

Alucar ger sig in på den amerikanska marknaden med en ny preparerad hjälpram.

Virpi Hattula

ALUCAR har exporterat komponenter till Nordamerika sen början av 1990-talet, men tillsvidare har det mest varit frågan om sporadiska leveranser av bankar. Alucars hela produktpalett har ännu inte förevisats på denna stora marknad.
– År 2020 tog vi ett jättekliv framåt då vi levererade en komplett preparerad hjälpram till USA, berättar exportförsäljare Virpi Hattula på Alucar.

HJÄLPRAMEN byggdes för en lastbil av märket Peterbilt i samarbete med Hiab USA. Initiativet kom från Jani Koskinen på Hiab USA, som ville visa upp både finskt kunnande och företagets nya kran för timmerbilar.
– Hiab USA:s försäljningsteam kommer att använda bilen som demobil i flera amerikanska delstater. Den riktar sig i början främst till kunder som använder den så kallade CTL-metoden (cut-tolength). I USA är det ännu inte standard att ha kranen på bilen, men vi ser stora möjligheter för ett sådant här lättmonterat paket, säger Jani Koskinen.

VIRPI HATTULA är nöjd med att Alucar nu lagt in en ny växel i USA erövringen.
– Planeringen och monteringen funkade mycket bra i samarbete med Peterbilt. Vi har också intensifierat kontakterna med andra partners i USA i år. Tack vare alla virtuella möjligheter går det att få nya kontakter också utan att resa till USA, säger hon.