Tämä on Amerikkaa

Alucar raottelee Amerikan markkinoiden ovia uudella kattavasti valmistellulla apurungolla.

Virpi Hattula

ALUCARILLA on ollut yhteyksiä Pohjois-Amerikkaan jo vientimyyntinsä alusta 1990-luvulta alkaen. Pankkotoimitukset ovat kuitenkin tähän päivään saakka olleet satunnaisia, eikä Alucarin koko tuotepalettia ole vielä täysin päästy esittelemään tälle suurelle markkina-alueelle.
– Vuonna 2020 Alucarin vientimyynti Amerikkaan otti kuitenkin uuden harppauksen, kun rakensimme sinne kattavasti valmistellun apurungon, Alucarin Export Sales Manager Virpi Hattula kertoo.

ALUCAR rakensi amerikkalaiseen Peterbilt-kuorma-autoon sopivan apurungon yhteistyössä HIAB USA:n kanssa. Aloite tuli HIAB USA:n Strategic Accounts Managerilta Jani Koskiselta. He halusivat autoon suomalaista osaamista ja esitellä samalla uuden puutavaranosturinsa.
– Hiab USA:n myyntitiimi tulee esittelemään viimeisteltyä esittelyautoa USA:n eri osavaltioissa keskittyen alkuun ”CTL” (cut-to-length) -metodia
käyttäviin asiakkaisiin. Nosturilla varustettu puutavara-auto ei ole vielä standardi USA:n raakapuun kuljetuksissa mutta näemme tämän tyyppiselle kevyelle ja valmiiksi mietitylle sekä helposti asennettavalle paketille mahdollisuuksia markkinassa, Jani Koskinen sanoo.

VIRPI HATTULA on tyytyväinen Alucarin uuteen vaiheeseen Amerikan markkinoilla.
– Kuorma-auton ja apurungon suunnittelu ja yhteensovittaminen kävivät todella näppärästi Petebiltin kanssa. Yhteydenpito muihinkin toimijoihin merten takana on ollut tänä vuonna tiheämpää. Virtuaalisten työvälineiden myötä uusia kontakteja on syntynyt ilman matkustamistakin, hän iloitsee.