”Timmerkörning är frihet”

Mikael Enberg, ägare på R.M Enberg Transport i Ekenäs och hans son William hämtade nyligen upp sin nya timmerbil från Maxmo. Detta är den femte timmerbilen som blivit byggd hos Alucar. I 14 år har Enberg haft timmeråkeriverksamhet och sonen William ser fram emot att en dag få ta över familjeföretaget.

I transportbranschen däremot har Mikael Enberg verkat i ungefär 23 år och har för tillfället fem transportbilar, varav tre för läskedryckstransport och två för timmertransport. Vi passade på att ställa lite frågor åt Mikael och William då de var på besök här i Maxmo.

William och Mikael Enberg med sin senaste ”Made in Maxmo” timmerbil

Vad är det bästa med ditt yrke?

Timmerkörning är frihet!

Frihet och att få vara ute i skogen och naturen är absolut det bästa med det här yrket. I vardagen kommer det förstås en massa utmaningar men vi överkommer ju dem också. En av de största utmaningarna är vägförhållandena, att svänga och sådant, men det är något som förbättras hela tiden. Olika årstider för med sig olika utmaningar.

R.M Enberg Transport visar upp sin nya timmerbil på Nordic Trophy i Mantorp, Sverige.

Varför ska man välja Alucar?

Kvalitet framför allt. Allt är möjligt med er, ni skräddarsyr ju timmerbilen såsom man vill ha den. Om lösningen inte finns vid planeringstillfället så tar ni fram exakt den lösning som behövs.

Jag uppskattar också att det alltid är en öppen dialog med er. Då man vill ha det där lilla extra så ser ni till att man som kund med 100% får det man vill ha, fastän vi kunder har lite tokiga önskemål ibland (skratt).

Chauffören som kör bilen får också fria händer ganska långt då det kommer till planeringen. För mig är det viktigt att han får det han vill ha och behöver som timmerchaufför. Arbetsredskapet ska vara lätt att använda och chauffören ska känna sig trygg.

Hur känner du över att samarbeta med vårt gäng?

Det är helt klart ett otroligt härligt gäng att arbeta med. Jag vet inte vad jag skulle välja om det inte skulle vara Alucar. Från första början har samarbetet med er fungerat bra. Jag har alltid fått det jag behöver. Ni är bara ett samtal bort och hjälper till om det är något jag funderar på. Hos er blir man också alltid bra bemött, det är verkligen på toppnivå. Man känner sig alltid välkommen hos er, vare sig det är då vi hälsar på er i Maxmo eller ute på mässor någonstans.

Hur skulle du beskriva Alucar med tre ord?

Öppenhet, positivitet och kvalitet. Hela helheten hos er är kvalitet, från stunden då man börjar planera, genom hela projektet och sedan också efteråt. Något som är speciellt positivt med er är hur ni tar hand om en som kund efter att en timmerbil är färdig. Ni följer upp hur det går och ringer och frågar hur vi har det, det är väldigt uppskattat!

Jag är glad över att jag har fått vara med och planera den här timmerbilen.

William Enberg