Alucar Suomen kartalla.

Alucar öppnar ny verkstad i norra Finland

Denna höst når Alucar en milstolpe så företaget öppnar en verkstad längre norrut än någonsin tidigare – i finska Rovaniemi. Det här betyder att timmertransportföretag som opererar kring polcirkeln nu har närmare till Alucars montering och underhåll.

Tack vare stadig tillväxt har Alucar öppnar en ny verkstad i Rovaniemi, känd som Lapplands huvudstad och jultomtens hem. Alucars påbyggnationer kommer fortfarande att planeras och byggas i Maxmo i Österbotten, medan den nya verksamhetspunkten i Rovaniemi erbjuder montering och underhåll för påbyggnationer och kranar.

Hållbar utrustning för nordiska förhållanden

Den nya verkstaden ger Alucar möjligheten att erbjuda ännu bättre service för kunderna i norr.

– Vi har flera långvariga och starka kundförhållanden i norra Finland, där avstånden är långa och körförhållandena ofta svåra. Det betyder att det finns en klar efterfrågan på våra produkter som är kända just för sin hållbarhet, lätta vikt och förmåga att stå emot tuffa förhållanden, säger vd Anssi Alasaari.

– Att öppna verkstaden i norra Finland är ett viktigt steg i att utveckla vår kundservice. Det ger oss också möjligheter för tillväxt i norr.

Kortare leveranstider

Förutom att servicen nu kommer närmare kunderna i norr så innebär verkstaden i Rovaniemi också att Alucar stärker sin leveransförmåga och förkortar leveranstiden på timmerbilar.

– Den globala bristen på komponenter har påverkat också vår bransch och leveranstiderna har blivit längre. Tack vare att vi nu får mer monteringskapacitet så kan vi reda upp situationen och göra kunderna nöjdare, säger Alasaari.

De anställda i Alucars fabrik i Maxmo kommer att lära upp monteringsteamet i norr. På det här sättet kan garanteras den höga kvaliteten på Alucars produkter.

Mera nyheter

Näringsminister Mika Lintilä besökte Alucar

Näringsminister Mika Lintilä besökte österbottniska företag måndagen den 29 november på inbjudan av riksdagsman Mikko Ollikainen. En av hållpunkterna på Lintiläs rundtur var Alucar i Maxmo som är en ledande tillverkare av påbyggnader för timmerbilar. På Alucar var temat bland annat betydelsen av det österbottniska klustret av företag som gör släpvagnar och lastbilspåbyggnader. Man diskuterade också frågor som bristen på arbetskraft och behovet av att se till att EU-regler för logistikbranschen inte kör över regionala behov.Näringsminister Mika Lintilä besökte Alucar