Alucar Suomen kartalla.

Alucar laajentaa toimintaansa Rovaniemelle

Alucar avaa toimipisteen Rovaniemellä tänä syksynä. Jatkossa puutavara-autojen päällerakenteita ja nostureita asennetaan ja huolletaan siis myös Napapiirillä.

Rovaniemen toimipiste tuo palvelut lähemmäs Pohjois-Suomen puunkuljetusyrityksiä. Puutavara-autojen päällerakenteet suunnitellaan ja rakennussarja valmistetaan edelleen Maksamaalla, mutta asennus tapahtuu jatkossa lähempänä asiakasta.
– Alucarin markkinatilanne Pohjois-Suomessa on erittäin hyvä. Meillä on alueella pitkiä ja hyviä asiakassuhteita. Toimipaikan avaaminen on jatkumoa palveluidemme kehittämisessä, iloitsee Alucarin toimitusjohtaja Anssi Alasaari.

Alucarin Rovaniemen toimipiste palvelee puunkuljetusyrityksiä koko puutavara-autojen elinkaaren ajan. Päällerakenteet ja nosturit asennetaan uusiin kuorma-auton alustoihin asiakkaan tarpeiden mukaan, sillä jokainen Alucarin varustelema auto on asiakkaan tarpeisiin suunniteltu ja räätälöity kokonaisuus. Rovaniemellä tarjotaan jatkossa myös päällerakenteiden ja nostureiden huoltopalveluita.
– Pohjoisessa puunkuljetuksen välimatkat ovat pitkiä ja olosuhteet vaativia. Puutavara-autojen kevyet ja kestävät päällerakenteet ovat siellä siis erityisen tärkeitä.

Rekrytoinnit Rovaniemen toimipisteeseen ovat hyvässä vauhdissa. Työnjohtaja on jo palkattu ja asennustiimiin on löydetty useita hyviä osaajia, haku on kuitenkin vielä auki. Koko tiimi tulee saamaan työhönsä laajasti tukea Maksamaan tehtaalta, ja Alucarin tuttu korkea laatu voidaan taata jatkossakin. 

Uusi Rovaniemen toimipiste on Alucarille erittäin tärkeä merkkipaalu. Yhtiön laajentumisella halutaan myös vahvistaa toimituskykyä ja nopeuttaa puutavara-autojen toimitusaikoja.
– Maailmanlaajuinen komponenttipula on purrut myös meidän alaamme, ja toimitusajat ovat venyneet. Haluamme korjata tilannetta ja lisätä asennuskapasiteettia. Samalla kehitämme  jälkimarkkinaa, Alasaari kertoo.