Kuorma-autojen uusi Icefighter-hiekoitin on kevyt, kestävä ja lähes täysin huoltovapaa

Kun kuorma-autojen yhdistelmämitat kasvavat, autoilta vaaditaan omaa kitkalaitetta. Alucar on maailman johtava puutavara-autojen päällerakentaja, joka tunnetaan edistyksellisestä tuotekehityksestä. Yhtiö halusi kehittää ratkaisun yhdessä puunkuljettajien kanssa, jotka käyttävät kuljetuskalustoaan usein kovissa olosuhteissa ja huonokuntoisilla teillä.

Yhteisen kehitys- ja testaustyön tuloksena syntyi Icefighter-hiekoitin, jonka käytännöllisyys ja hinta-laatu-suhde hakevat markkinoilla vertaistaan.

Icefighter helpottaa kuljettajan työtä

Icefighter-hiekoitin lisää kuljettajan turvallisuutta ja helpottaa liikkeellelähtöä jäisissä risteyksissä ja liukkailla teillä. Autoa lastattaessa hiekoitusmurske pyörien alla estää renkaan luistamista.

Icefighter-hiekoitinta on helppo täyttää ja käyttää. Kansi on viistetty, joten hiekoitusmurskeen täyttäminen käy kätevästi. Laitteen muoto on symmetrinen, joten sen voi lisätä sekä auton oikealle että vasemmalle puolelle. Murskeen koon on oltava 4–8mm.

Icefighter-hiekoittimessa on tehokas lämmitys. Lämmitysvastus sijaitsee keskellä mursketta, lähellä akselia. Kuljettaja ohjaa hiekoittimen lämpöä ja hiekan tuloa katkaisijalla. Hiekoitusmurske ropisee tielle juuri renkaan kohdille eikä jää paripyörien väliin.

Icefighter-hiekoitinmallit:

  • 90 litran hiekoitin painaa 35 kg kannakkeineen
  • 55 litran hiekoitin painaa 32,5 kg kannakkeineen

Hiekoitin on kestävä ja huoltovapaa kovassakin käytössä

Hiekoittimen suunnittelussa haluttiin panostaa keveyteen ja kestävyyteen. Alumiini tekee laitteesta kevyen, ja anodisoitu pintakäsittely on luja ja pysyvä suojaus. Isompi malli painaa kannakkeineen ainoastaan 35 kg.

Hiekoittimen moottori sijaitsee hiekoittimen sisällä, joten se ei vie tilaa ulkopuolella eikä pääse kolhiintumaan. Moottori on soft start -ohjattu, mikä tekee siitä varmatoimisemman: soft start antaa virtaa hiljalleen, jolloin virtapiikkejä ei pääse syntymään.

Akselissa on hyvä laakerointi, ja rasvanipan ansiosta sen pystyy rasvaamaan helposti kotelon ulkopuolelta. Jos varaosia joskus tarvitaan, Alucarilta ne löytyvät suoraan hyllystä.

Helppo ja nopea asentaa

Icefighter-hiekoitin on erittäin nopea ja helppo asentaa, ja pienemmän mallin voi kiinnittää jopa telin väliin.

Kuljettajan tulee itse hankkia ainoastaan merkkikohtainen katkaisija, muuten Alucar toimittaa hiekoittimen täysin valmiina sarjana. Paketissa on mukana kaikki tarvittava sähkösarjoista lähtien, ja yhdistelmäkiinnikkeensä ansiosta hiekoitin sopii sellaisenaan kaikkiin automalleihin.

 

Icefighter-hiekoitin:

SOPII KAIKKIIN AUTOIHIN: yhdistelmäkiinnikkeen ansiosta asennettavissa kaikkiin automalleihin

MUOTOILU: Sopii auton molemmille sivuille. Viistetty kansi helpottaa murskeen täyttöä.

KEVYT JA VAHVA: valmistettu 3 mm vahvasta anodisoidusta alumiinista

NOPEA ASENNUS: jopa puolet nopeampi asennusaika vanhoihin malleihin verrattuna

VALMIS SARJATOIMITUS: lisänä tarvitaan ainoastaan merkkikohtainen katkaisija ja sulake

KESTÄVÄ: Soft start -moottorinohjaus estää virtapiikit. Moottori ei kolhiinnu hiekoittimen sisällä.

HELPPO YLLÄPITO: Akselin voi rasvata kotelon ulkopuolelta. Alucarilta varaosat hyllystä.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä, kerromme mielellämme lisää.

Julius Närvä: 020 7 851 721

Marcus Peth: 020 7 851 724