Puunkuormaajafinaali 2019: Suomen paras puunkuormaaja

Saku Simpanen on kilpaillut puunkuormauksen SM-finaalissa seitsemän kertaa. Maksamaalla irtosi viimein ykkössija.

PUUNKUORMAUS on yleensä itsenäistä puuhaa. Metsässä saa olla rauhassa ja tehdä töitä omaan tahtiinsa. Siksi puunkuormauksen SM-kisat poikkeavat työrutiineista huomattavasti. Yleisö tarkkailee suoritusta koko ajan, ja silti tuloksen pitää syntyä nopeasti ja virheettömästi.
– Olen ollut aiemminkin loppukilpailussa, mutta jännitys
on vähentynyt vasta vähitellen, tuumii Saku Simpanen.
Hän voitti vuoden 2019 kesäkuussa Alucarin 35-vuotisjuhlan yhteydessä pidetyn puunkuormauksen SM-kilpailun miesten sarjan. Loppuaika vähäisin virhepistein oli 5 minuuttia 41 sekuntia.

Simpanen odottaa joka vuosi innolla
puunkuormaajakilpailuja ja vanhojen tuttujen tapaamista.

PALKINTONA oli matka Puolan Stargardiin Hiabin tehtaalle. Matkaan lähti yhteensä kolme kisan kärkinimeä, ja he saivat tutustua nosturitehtaaseen.
– Matka oli todella antoisa. Meillä oli hyviä keskusteluita, ja tuntui, että meidän mielipiteitämme nostureiden kehittämisestä arvostettiin, Simpanen kuvailee. Saku Simpanen on ajanut puita omien sanojensa mukaan niin kauan kuin muistaa. Puunkuormauksen SM-kisoihin hän osallistui ensimmäisen kerran jo 18-vuotiaana.
– Laitteet ovat kehittyneet paljon, ja kilpailu käydään aivan erilaisella nosturilla kuin mihin useimmat ovat tottuneet. Se on terävämpiliikkeinen ja hieman jäykempi kuin vanhat nosturit.

Kisojen henki on todella hyvä.
Tapahtuma on yksi vuoden
kohokohta.


KILPAILEMINEN on Simpaselle tärkeää. Seuraavaa kilpailua oikein odottaa, kun tietää tapaavansa taas vanhat tutut.
– Kisojen henki on todella hyvä. Tapahtuma on yksi vuoden kohokohta.
Saku Simpasen kuljetusyritys sijaitsee Pielavedellä Säviän kylässä. Perheyritys on ollut Sakun ja hänen vaimonsa omistuksessa vuodesta 2006 alkaen. Kuljettajia on hänen lisäkseen seitsemän. Kilpailupaikka Maksamaalla oli Simpaselle entuudestaan tuttu, koska yritys on ollutAlucarin asiakas jo kymmeniä vuosia.
– Melkein joka vuosi siellä tulee käytyä varusteita ja osia hakemassa sekä huolloissa. Kisojen takia olin siellä kerrankin vähän toisenlaisissa merkeissä, hän toteaa iloisena.