Tule katsomaan Kuljetusmessuille: puutavara-autot kuin kaksi marjaa – silti täysin erilaiset

Kuljetus S. Simpasen Volvot näyttävät samalta mutta on varusteltu täysin erilaisiksi. Autopari räätälöitiin kuljettajien toiveiden mukaan.

Nopeasti vilkaistuna voisi luulla, että Simpanen on tilannut Alucarilta autokaksoset. Volvo FH16 750 -mallin puutavara-autoissa ei kuitenkaan ole juuri muuta samanlaista kuin hytit.

Akseliväli 4300mm. Kiilatappeilla irrotettava päällerakenne.
Akseliväli 4900mm

Autojen suurimmat erot:

  • Päällerakenneratkaisut: toisessa autossa on matalarunkorakenne ja toisessa kiilatapeilla irroitettava päällerakenne sekä optio energiakontin kiinnittämiseen.
  • Alustaratkaisut:
    • Lisäakselien paikat poikkeavat toisistaan
    • Akselivälit poikkeavat toisistaan, 4900mm ja 4300mm
    • Akselityypit: trippeli ja tridemi
  • Nosturi: kiilatappikiinnitteisen päällerakenteen autossa on asennettuna Loglift 118S sähköohjattu nosturi. 

Monipuolinen kalusto

Erilaiset päällerakenneratkaisut tuovat Simpasen kalustoon monipuolisuutta. Molemmilla Volvoilla ajetaan pyöreää puuta, mutta toiseen pystyy kiinnittämään myös energiakontin energiapuun kuljetukseen. Jotta molemmat autot saatiin valmiiksi messuille, kuljetusyrittäjä haki toisen auton itse Göteborgin tehtaalta. Alucarin pihaan auto saapui asennettavaksi vasta vapun jälkeen.

Tervetuloa messuille!

Alucar esittäytyy Kuljetusmessuilla osastolla U 316 Nähtävillä on Simpasen autojen lisäksi paljon erilaisia ratkaisuja ja uutuuksia. Yhdessä näyttelyautossa on myös viime vuonna lanseerattu hydraulinen kuormankiristin asennettuna.

Nähdään messuilla Jyväskylässä 24.–27.5.2023!