Sähköistyksellä älykkyyttä autoon

”Alucar käyttää sähköistyksessä CAN-bus-tekniikkaa, jonka etuna on vähäisempi kaapelimäärä sekä mahdollisuus edistyksellisempiin toiminteisiin.”

Kun uusi puuauto saapuu Alucarin hallille Maksamaalle, sähköasentajat Christian Finne ja Roger Östman ottavat sen tarkasteluun usein ensimmäisinä. Auton alusta on nimittäin kaapeloitava aivan aluksi, ennen kuin päällirakenteita ryhdytään asentamaan. Työn saa tehtyä silloin tunnissa.

– On huomattavasti yksinkertaisempaa ja nopeampaa vetää kaapelit ennen päällirakenteiden asentamista. Jos se tehdään jälkikäteen, työ kestää 4–5 tuntia, selvittää Christian Finne.

Alucar on puunkuljetusalan ainut toimija, joka pystyy tarjoamaan kaikki sähköasennukset alusta loppuun asti. Käytännössä asiakas saa siis valmiimman auton, eikä hänen tarvitse asioida useissa eri pajoissa päällirakenteen asentamisen jälkeen.

 

alucar46

”Modernit sähköasennukset vaativat ohjelmointia”

Kun alusta on kaapeloitu, Christian Finne siirtyy kuljettajan hyttiin. Siitä alkaa haastavin, mutta Finnen mielestä myös mukavin, työvaihe. Nyt käytössä ei ole enää mekaanisia työkaluja vaan tietokone.

– Koska modernit sähköasennukset vaativat ohjelmointia, sähköistystä ei enää oikeastaan voi tehdä ilman konetta, Finne kertoo.

Roger Östman, joka on työskennellyt Alucarilla lähes yhtiön alusta asti, toteaa tekniikan kehittyvän suurilla askeleilla. Alkuvuosina autoon ei tehty juuri mitään sähköasennuksia, mutta nykyään niitä tehdään sitäkin enemmän.

– Sähköasennustyö on kehittynyt jo niin pitkälle, että itse lopetin hytin sähkötöiden tekemisen. Sen homman jätän suosiolla Christianille, hän kertoo.

Christian Finne tuli Alucarille vuoden 2015 alussa. Aiemmin hän työskenteli henkilöautojen merkkihuoltamossa.

– Kaikki on kuorma-autossa suurempaa – jopa sähköjärjestelmä on 24-volttinen 12 voltin sijaan. Täytyy koko ajan seurata alaa pysyäkseen mukana eri automerkkien sähköteknisissä hienouksissa.

Alucar käyttää sähköistyksessä niin kutsuttua CAN-bus-tekniikkaa. Henkilöautoalalla tekniikkaa on suosittu jo pitkään, mutta se ei vielä ole lyönyt itseään täysin kuorma-autoissa läpi. CAN-bus tarkoittaa, että useampia eri toiminteita voidaan ohjata saman kaapelin kautta. Tekniikan etuna on vähäisempi kaapelimäärä sekä mahdollisuus edistyksellisempiin toiminteisiin.

 

”Seuraamme alaa jatkuvasti, jotta pysymme mukana sähkötekniikan kovassa kehityksessä,” kertoo sähköasentaja Christian Finne.

Sähköasennus on suunniteltava tarkasti etukäteen

Lähes kaikissa puutavara-autoissa kaapeloidaan ainakin työvalojen ja nosturin ohjaus. Näiden lisäksi Alucar pystyy tarjoamaan paljon muitakin toimintoja, jotka sekä parantavat turvallisuutta että helpottavat puun kuormaamista.

– Kojelaudalta voidaan ohjata monia eri asioita kuten öljynjäähdyttimen tuulettimen, kierrosluvun säätimen ja akselinosturin ja perävaunun työvaloja. Myös erityyppiset varoitusjärjestelmät ovat yleistyneet. Ne kertovat kuljettajalle, jos vaikka tukijalka ei ole lukittu tai jos puomi on liian korkealla, Finne ja Östman kertovat.

Kehitys on ollut nopeaa, joten kaikki puuautojen hankkijat eivät aina ole tietoisia tarjolla olevista mahdollisuuksista. Sähköasennus on suunniteltava etukäteen tarkasti.

– On helpointa ja halvinta, jos kaikki sähköasennukset voidaan tehdä kerralla. Kojelaudan ruuvaaminen osiin vie aikaa, joten on tietenkin hyvä jos sitä ei tarvitse tehdä monta kertaa. Siksi meille kannattaa antaa niin täydellinen toivelista kuin mahdollista, ennen kuin alamme töihin, Finne vinkkaa.