Auto kuin elokuvista

Marko Hirvonen
Marko Hirvonen

Kuka olet ja millä ajat?

Olen Marko Hirvonen, kolmannen polven puunkuljetusyrittäjä Outokummusta. Allani on nyt viides oma auto, 2015 vuosimallin Volvo FH16, jolla kuljetan UPM:n ja Metsähallituksen puuta Itä-Suomen alueella.

Miten olet kustomoinut puuautoasi?

Auto on maalattu helmiäissävyllä kauttaaltaan alustaa ja pankkoja myöten. Jo ensimmäisessä autossani oli keltaiset pankot, joten sellaiset halusin tähänkin. Olen myös itse luonnostellut uniikit kromiosat kuten karjapuskurin ja lintuverkon. Niiden yksityiskohdat ja muotoilu suunniteltiin sopimaan hytin motiivimaalauksiin.

Mistä sait idean maalauksiin?Custom_Truck

Satuin katsomaan televisiosta Eragon-fantasiaelokuvaa ja keksin, että siitä voisi saada hyviä kuva-aiheita auton kylkeen. Muokkasimme maalaajan kanssa esittämiäni ideoita, ja työ valmistui lopulta 14 päivässä. Fantasiaelokuvissa pääsee irti kovasta todellisesta maailmasta. Eragon on monelle tuntematon mutta sen katsomalla pääsee parhaiten autonikin kuvamaailmaan sisään.

Miksi autoa kannattaa kustomoida?

Minusta ei väkisin kannata tehdä, ainoastaan jos saa hyviä ideoita. Itselleni kohokohtia ovat suunnitteluvaihe sekä se hetki, kun saa nähdä kaiken valmiina. Kun on hyvät yhteistyökumppanit, autoja on minusta tosi mukava tehdä. Toiveiden mukaan kustomoitu auto tuo mielekkyyttä jokapäiväiseen työhön. On ollut hauska katsella ihmisten ilmeitä, kun he näkevät autoni. Moni on vaikuttanut aika haltioituneelta!