Ensimmäisen vuoden KOKEMUKSET KIRISTINPANKOISTA

Alucar toi vuonna 2019 markkinoille pankkoon sisäänrakennetun kuormankiristimen. Kiristin integroitiin Eagle 95T-pankon vaakapalkkiin. Vuoden käyttökokemuksen jälkeen kentällä ollaan uuteen tuotteeseen äärimmäisen tyytyväisiä.

”Parasta on sisäänrakennetun kuormankiristimen helppous ja varmuus. Ylimääräistä häsläämistä jää paljon pois.” 

-Ossi Sivula, A.J. Lamminsivu Oy

A.J. Lamminsivu Oy:n nimissä ajaa Kurun seudulla neljä eri puutavara-autoyhdistelmää. Yhdessä yhdistelmässä on nyt vuoden ajan ollut Alucarin pankkoon Eagle 95T sisäänrakennetut kuormankiristimet. Perheyrityksen yksi nykyisistä jatkajista, Ossi Sivula, kiinnostui alun perin uudesta kuormansidonnasta sen helppouden vuoksi. Vuoden kokemuksen perusteella Sivula on Alucarin uutuustuotteeseen erittäin tyytyväinen.

– Parasta on sen helppous ja varmuus. Sisäänrakennetun kuormansidonnan ansiosta jää niin paljon kaikkea ylimääräistä häsläämistä, huolehtimista ja työtä pois. Kun kerran käännetään vipua, se on siinä eikä muuksi muutu, hän kertoo tyytyväisenä.

Sivulaa miellyttää, että kiristin toimii hyvin keleistä riippumatta, kesät talvet. Ketju ei ole ikinä jäässä tai kankea, oli vettä, lunta tai jäätä. Lamminsivulla on vuosien varrella kokeiltu useita eri kuormansidonnan variaatioita. 

– Vasta tämä on toiminut ja ollut kaikkien kuljettajien mielestä mukava käyttää. Nyt ollaan hyvin lähellä sitä, mikä on kaikista nopein, tehokkain ja edullisin tyyli tehdä näitä asioita. Näin tämän työn kuuluukin mennä ja näin se kuuluukin tehdä, hän sanoo.

Kuormankiristimen toimintavarmuus johtuu Sivulan mielestä sen yksinkertaisesta kestävästä rakenteesta. Kiristimet on heillä toimineet ja testattu hyvinkin ankarissa olosuhteissa ja ovat vuoden jälkeen edelleen täysin kunnossa.

– Vehkeet on todellakin myllytetty monissa tilanteissa. Kuormansidonta kesti jopa kärryn kaatuessa. Kärry nostettiin pystyyn täysin ehjänä, siinä oli pelkkiä pintavaurioita. Kuormankiristimet ovat saaneet meillä siis niin sanotusti isän kädestä. Täällä ei hypistellä, vaan se on kovaa hommaa, kun aletaan tekemään. Jos tällainen tuote meillä kestää, sen on pakko olla hyvä. 

Alucarin puolesta A.J. Lamminsivun projektia veti Marcus Peth. Kun Alucarilla päätettiin alkaa testata Eagle 95T-kiristinpankkoja, hän tiesi, että Lamminsivu Oy:ltä löytyvät tähän tarpeeksi haastavat kuljetusolosuhteet.

– Kiristinpankko on tullut heillä oikeaan käyttötarkoitukseensa, ja me saamme tärkeää tietoa tuotteesta. Kiristinpankko on selvästi täyttänyt tehtävänsä, Marcus iloitsee.