Pylväiden kuljetus vaatii erikoisvalmisteisia autoja

Lars Persson Åkeri on erikoistunut pitkien sähkö- ja puhelintolppien kuljetukseen, mikä vaatii erikoisvalmisteisia autoja. Yhtiö löysi Alucarista toimittajan, joka teki kaiken oikein alusta alkaen.

Alucarin ja Lars Persson Åkerin asiakassuhde sai alkunsa messuilla vuonna 2017. Lars Persson Åkeri toimii Ruotsin Smålandin Rumskullassa. Heidän kuljettajansa Olof Svensson oli kuullut Alucarista jo aiemmin, ja messuilla hän alkoi pallotella ideoita Alucarin myyjän Thomas Partasen kanssa. Keskustelu johti tiiviiseen yhteistyöhön, ja kolme vuotta myöhemmin Alucar on toimittanut yhtiölle jo yhteensä kuusi autoa.

Veljesten Fredrik ja Johan Perssonin omistama Lars Persson Åkeri on erikoistunut sähköja puhelinpylväiden kuljetuksiin, mikä asettaa autoille aivan omat vaatimuksensa. Pylväät voivat olla jopa yli 20-metrisiä eli merkittävästi tukkeja pidempiä.


Alucarin ensimmäinen kuljetusyhtiölle rakentama auto oli suhteellisen perinteinen puutavara-auto, vaikkakin hieman normaalia pidempi. Sen jälkeen autoihin on tehty yhä useampia erikoisratkaisuja.

– Projektit ovat olleet meille sekä haastavia että mielenkiintoisia. Esimerkiksi koko vetoauto on suunniteltu nosturin ympärille. Tämä on tuonut meille uutta osaamista ja laajentanut tehtaalla rakennettujen Built by Alucar -autojen tarjontaamme, Thomas kertoo.

– Meillä on ollut erittäin hyvä yhteistyö alusta alkaen. En koskaan ole ollut mukana projektissa, jossa kaikki menee oikein ensimmäisestä päällerakentamisesta alkaen, Fredrik Persson sanoo.

Olof Svensson on samaa mieltä:
– Alucarilaisten kanssa on todella helppo tehdä yhteistyötä. Emme ole koskaan saaneet työskennellä yhtä sitoutuneen ja tarkkakorvaisen toimittajan kanssa, Olof sanoo.

HYVIN TOIMIVAN yhteistyön salaisuus on tiivis WhatsApp-viestintä ryhmässä, johon kuuluvat suunnittelun ja rakennusprosessin vastuuhenkilöt. Tällä tavoin asiakas on osallisena ja ”paikan päällä”, vaikka maantieteellisesti autoa rakennetaankin kaukana.

– Tapaamme lähetellä kuvia mahdollisimman usein, jotta asiakas pystyy seuraamaan rakennusprosessia, Thomas kertoo.


”Hoidetaan homma” he aina sanovat. Valitsisin Alucarin viikon jokaisena päivänä, he tekevät aina kaikkensa saadakseen asiakkaan tyytyväiseksi

Olof Svensson

Olof Svensson on ollut kaikkien autojensa suunnittelussa mukana ja on hyvin tyytyväinen yhteistyöhön.

– Meillä on tiivis yhteys koko prosessin ajan. Kun saamme valmiit autot, niissä ei koskaan ole mitään yllätyksiä, vaan ne täyttävät odotukset sataprosenttisesti. Parasta Alucarissa on heidän asenteensa asiakkaiden toiveita kohtaan, Svensson päättää.