Japanin metsäteollisuus on nousussa

Cargotec Japani aloitti yhteistyön Alucarin kanssa yli 10 vuotta sitten. Japanilaiset asiakkaat arvostavat erityisesti Alucarin tuotteiden keveyttä ja designia.

Yokohamassa sijaitseva Cargotec Japani vastaa Hiab- ja Kalmar-tuotteiden maahantuonnista, myynnistä ja markkinoinnista Japanissa. Heidän valikoimastaan löytyy Hiabin kuorma-autojen hydrauliikkakomponentteja sekä Kalmarin terminaalikomponentteja. Cargotec Japani jälleenmyy kaikentyyppisiä Alucar-pankkoja ja -kokonaisratkaisuja. Titan Fastlock -tolpat ovat hyvin yleisiä Japanissa. Yritys on myös ensimmäinen japanilainen jälleenmyyjä Alucarin Eagle-pankoille. He myyvät Alucarin tuotteita yhdistettynä omiin LOGLIFT-metsänostureihinsa.

Metsäteollisuus on yksi Japanin historiallisimmista ja suurimmista teollisuuden aloista, ja puunkuljetusala on kasvanut yhdessä sen mukana. 

– Meillä on kahdenlaisia asiakkaita. Toiset ovat metsäteollisuuden alalta, ja toiset yksinomaan puunkuljetusalalta, sanoo Kazuo Matsui, myyntiosaston johtaja, myynnin kehittäminen.

Pitkäkestoinen yhteistyö Alucarin kanssa

Matsuin mukaan japanilaiset asiakkaat arvostavat eurooppalaisia designkonsepteja, kuten Alucarin tuotteita ja LOGLIFT-nostureita.

– Monet japanilaiset asiakkaat ovat kiinnostuneita myös liukuvista nosturitelineistä, hän lisää.

Cargotec Japani aloitti yhteistyön Alucarin kanssa yli 10 vuotta sitten. He valitsivat Alucarin kumppanikseen, sillä Alucarin puunkuljetuslaitteistolla on useita erilaisia etuja.

– Alucarin tuotteilla on hieno design, ja ne ovat kevyempiä verrattuna tyypilliseen japanilaiseen designiin, jossa korostuu teräksiset avolavapäällerakenteet ja tolpat. Kevyempi paino auttaa maksimoimaan hyötykuorman. Alucarin tuotteet antavat myös lisäarvoa Cargotec Japanin LOGLIFT-nostureille, ja meillä onkin vahva markkinaosuus Japanissa, kertoo Toshiya Suzuki, Japanin kuormankäsittelytoiminnan varajohtaja.

Cargotec Japanin omat asiakkaat ovat antaneet positiivista palautetta Alucarin tuotteista. Suzuki kertoo myös, että Alucarin tuotteet erottuvat hyvin markkinoilla.

– Asiakkaamme ovat kehuneet Alucarin tuotteiden luotettavuutta ja niiden asentamisen helppoutta. Japanissa ei myöskään ole samankaltaista tavarantoimittajaa erityisesti alumiiniosien näkökulmasta. Alucarilla on paljon mainetta Japanissa, sanoo Ryuta Subu metsäteollisuusosaston myynnistä ja markkinoinnista.

Japanin metsäteollisuus ja puunkuljetusala ovat kehittyneet merkittävästi

Japanin puunkuljetusala on aiemmin kärsinyt tehottomuudesta sekä korkeasta onnettomuusriskistä. Tämä kuitenkin muuttui metsänostureiden tultua markkinoille.

– Metsänostureiden lanseerauksen jälkeen alan liiketoiminta on kehittynyt paljon. Tuottavuus on parantunut ja onnettomuusriski pienentynyt huomattavasti, Matsui kertoo.

Matsui arvioi, että Japanin metsäteollisuus tulee kasvamaan yhä vauhdikkaammin seuraavan 5–10 kymmenen vuoden aikana. Alaan on menneisyydessä vaikuttanut sen kyvyttömyys kilpailla maahantuotujen puutuotteiden kanssa. Nyt kun maan valtiojohto on antanut metsäteollisuudelle tukensa, sen tuottavuus ja kannattavuus ovat kasvaneet.