Eagle 75 – uusi teräspankko irrotettavilla tolpilla

”Alumiinipankon lyömätön etu on sen keveys. Eaglen kehityksessä lähdettiin hakemaan muita tärkeitä ominaisuuksia.”

Alucar on kehittänyt teräspankkomarkkinoille uuden ja edistyksellisen vaihtoehdon – teräspankon irrotettavilla tolpilla. Eagle 75 -teräspankko palvelee niitä kuskeja, jotka vannovat teräksen nimeen, mutta haluavat kuitenkin käyttää luotettavaa toimittajaa, joka on panostanut tuotekehitykseen ja jolla on aina varaosia varastossa.

Helppo asennus ja varaosahuolto

Irrotettavien tolppien ansiosta Eagle 75 -teräspankkojen varaosahuolto onkin huomattavasti helpompaa kuin yhteen hitsatuissa teräsrakenteissa. Myös pintakäsittelystä saadaan laadukkaampi, kun osat on voitu käsitellä erikseen.
– Olemme panostaneet Eaglen toiminnallisuuteen, kestävyyteen ja ulkonäköön, joten ne erottuvat markkinoilla varsin positiivisesti, kertoo Alucarin tuotekehityspäällikkö Leif Finne. Uusi pankkomalli esiteltiin ensi kertaa FinnMETKO-messuilla 1.–3.9.2016.

Eagle-teräspankkojen asennustyö on erityisen helppoa uudenlaisten kiinnikkeidensä ansiosta. Samoja pankkoja voidaan käyttää erimittaisissa perävaunuissa, ja ne voidaan asentaa paikoilleen aina mekaanisesti ilman hitsausta ja porausta. Pankoissa ovat myös kiinnitysvalmiudet erilaisia lisävarusteita kuten pikalaukaisimia, kettinkiripustimia, nostokoukkuja ja kuormankiristimiä varten.

Minimoi ajonaikaisen värinän

Eagle-pankko valmistetaan uusimmasta kehitetystä suurlujuusteräksestä. Uusi pankkorakenne soveltuu optimaalisesti nykymitoituksen vaatimiin tolppapituuksiin. Pankkojen muotoilun, irrotettavien tolppien ja kiinnikkeiden suunnittelun avulla on myös minimoitu ajonaikainen värinä. Tyhjänä ajettaessa tolppien värinä saattaa muuten aiheuttaa murtumia pankon vaakapalkissa. Värinä myös etenee usein auton ja perävaunun apurunkoon asti. Tähän auttaa kuitenkin tolpan painopisteen muutos.
– Eagle-tolpat kapenevat kaikilta sivuiltaan huippua kohden, jolloin niiden painopiste laskee alemmas. Tämä vähentää värinää merkittävästi, Finne huomauttaa.

Alumiinista tunnettu Alucar haluaa palvella puutavara-autoilijoita mahdollisimman laajasti, minkä vuoksi yhtiö kehitti tuotemallistonsa täydennykseksi myös hyvän ja toimivan teräspankon.
– Alumiinipankon lyömätön etu on sen keveys. Eaglen muotoilussa on siis lähdetty hakemaan muita tärkeitä ominaisuuksia painon optimoinnin sijaan, Finne kertoo.

Katso tuotteen tekniset tiedot:

Eagle tuotesivut