Puutavara-auton pienempi omapaino merkitsee suurempaa hyötykuormaa

Polttoainekulut, palkat sivukuluineen, huoltokustannukset, autoverot – puutavara- autoyrittäjillä on paljon erilaisia kuluja, jotka on helppo laskea yhteen ja muodostaa kokonaissumma kuluista. Tähän verrattuna saatujen kokonaistulojen laskeminen on kuitenkin huomattavasti vaikeampaa, ja siksi se jääkin useimmiten arvailun varaan, vaikka tulojen tietäminen on aivan yhtä tärkeää kuin menojenkin.
– Puunkuljetusalalla pitkään mukana olleille ei ole mikään uusi juttu, että Alucarin kevyet päällirakenteet parantavat tuottavuutta. Yleinen harhaluulo on kuitenkin se, että kyse on pienistä summista. Erityisesti pitkiä matkoja ajaville kevyempien päällirakenteiden tuoma hyöty on jo merkittävä määrä rahaa, Alucarin vientipäällikkö Joakim Eriksson huomauttaa.

”Kun kilometrejä kertyy yli 60 yhdellä lastauksella, nousee keveyden tuoma etu kuukausitasolla jo yli sadan euron.”

Mitä enemmän kilometrejä kertyy, sitä suurempi on kevyemmän auton hyöty

Useimmille tulee yllätyksenä, että painon vaikutus kokonaiskuluihin on joissain tapauksissa jopa yhtä suuri kuin polttoaineen, joka on yksi suurimmista kulueristä puunkuljetusyrittäjälle.
– Aloitan aina asiakastapaamiset kysymällä autolla vuosittain ajettavaa kilometrimäärää. Näin saan tietää, onko asiakkaalle tärkeämpää kuorman maksimaalinen koko vai työkeikkojen määrä. Kun kilometrejä kertyy yli 60 yhdellä lastauksella, nousee keveyden tuoma etu kuukausitasolla jo yli sadan euron, Eriksson laskelmoi.

Laske itse kevyemmän puutavara-autosi tuoma hyöty

Koska kaikki Alucarin rakentamat päällirakenteet ovat uniikkeja, on mahdoton esittää keveyden hyödyistä kaiken kattavaa esimerkkiä. Juuri tämän takia Erikssonin mielestä onkin tärkeää, että yrittäjät osaavat laskea oman kokonaisuutensa tuottamat hyödyt.
– Kehittämästämme laskukaavasta saatu summa auttaa ymmärtämään, kuinka suuri tekijä keveys on kokonaistuloissa ja siten valitsemaan omaan työhönsä sopivat päällirakenteet.

Kevyistä päällirakenteista saatava hyöty voidaan määritellä sen perusteella, kuinka suuri arvo on jokaisella vuoden aikana ajetulla kilometrillä. Laskettaessa kevyemmän puutavara-auton todellista hyötyä, on tiedettävä seuraavat parametrit: vuosittainen ajomäärä, kuormien määrä vuodessa ja kuormalla ajettu keskimääräinen kilometrimäärä. Alucarin laskurilla voit laskea, paljon saat säästöä kevyemmällä autolla:

 

Laskin

Laske Alucarin online-laskimella, kuinka paljon enemmän kevyempi puutavara-auto tuottaa

Kuinka paljon enemmän kevyempi puutavara-auto tuottaa

{{ totalCustomerValue }} €
KG
Vuotta

Syötä kenttiin vuosittaiset lukemat

km
KPL
Ajomatka täydellä kuormalla {{ avgDistanceOnFullLoad }} km
%
EUR / TONNI
Vuosittainen tulo {{ annualCustomerValuePerKg }} € / kg