Julius Närvälle kuorma-autot ovat intohimo

Mikä on saanut sinut viihtymään Alucarin myyjänä pitkään?

Työssäni on monta parasta juttua. Ensinnäkin kuorma-autot ovat kiinnostaneet jo pikkupojasta, ihan äidinmaidosta asti. Asiakkaat ovat myös mukavia, ja monesta on tullut hyviä henkilökohtaisia tuttuja. Lisäksi koko ala on melko erikoinen, koska asiakkaiden ratkaisut ovat niin erikoisia: joka ikinen päällerakenne on oma erilainen projektinsa, joka tehdään yksilöllisenä räätälintyönä. Myös autot muuttuvat koko ajan, kun tekninen kehitys on niin huimaa. Työni vaatii luovuutta ja ongelmanratkaisukykyä, joka päivä. Työtäni helpottaa huomattavasti se, että olen aiemmin työskennellyt raskaankaluston asentajana.

Onko myyjän työ itsenäistä puurtamista vai tiimityötä?

Myyjä on samalla myymiensä autojen projektipäällikkö, joten myynnin lisäksi teen päivittäin läheistä yhteistyötä Alucarin tuotekehityksen ja tuotannon kanssa. Suunnittelemme yhdessä ratkaisuja asiakkaiden erikoistarpeisiin ja pähkäilemme tehtaalla asennustöitä. Se vaatii tiimityöskentelyä itsenäisemmän myyntityön rinnalla.

Millä tavoin pidät asiakkaisiin yhteyttä?

Puhelin on kovimmassa käytössä. Työmatkat Seinäjoelta Maxmoon puhun työpuheluita ja yhteydet pelaavat iltaisinkin. Myyjän työaika on oikeastaan 24 tuntia, sillä asiakkaat saattavat soitella milloin vain. Puhelimeen vastaan aina, sillä he voivat tarvita apua kipeästi ja tiedän, ettei kukaan koskaan turhaan soittele.

Mitä teet vapaa-ajallasi?

Kun en ole töissä, vapaa-aikani kuluu pääasiassa perheeni kolmen pienen lapsen kanssa. Jos vain joskus ehdin, ajelen mielelläni myös enduroa tai mönkijällä jääradalla. Minulla on omat välineet ja varustukset molempiin lajeihin, sillä olen kilpaillutkin aikoinaan. Nyt näistä on kyllä tullut pelkkä huvi ja harrastus, kun aika ei enää riitä totisempaan treenaamiseen.