Marcus Peth on työskennellyt Alucarilla nuoresta asti

Kuinka päädyit työskentelemään Alucarille?

Tulin tänne jo 14-vuotiaana kesätöihin vuonna 1992. Silloin tehtäväni oli teipata pankkoja. Sain vakityön 1997, ja sen jälkeen olen ehtinyt työskentelemään kaikissa mahdollisissa työtehtävissä. Ensin toimin asentajana ja hitsaajana, vuonna 2002 aloitin työt asennuspuolen työnjohtajana ja vuonna 2013 minusta tuli myyjä. Askel myyjäksi ei oikeastaan ollut suuri, sillä minulla oli paljon asiakaskontakteja jo työnjohtajana.

Alucarin tuntevat saattavat tunnistaa sukunimesi, vai kuinka?

Kyllä, sillä isäni Svante Peth työskenteli täällä vuosia myyjänä ennen kuin jäi hiljattain eläkkeelle. Olin lapsena usein töissä hänen mukanaan ja tunsin kaikki hänen työkaverinsa, joten oli hyvin luontevaa tulla tänne itsekin töihin. En oikeastaan koskaan edes ajatellut mitään muuta vaihtoehtoa.

Mikä työssäsi on mielestäsi hauskinta?

Ehdottomasti asiakkaiden tapaaminen ja heidän kanssaan asioiminen. Henkilökohtainen kontakti on todella tärkeää, sillä pelkät puhelin- ja sähköpostiyhteydet eivät riitä. Monista asiakkaista on tullut hyviä ystäviä ja puhumme tavatessamme myös paljon muusta kuin vain työasioista.

Miltä työpäiväsi näyttävät?

Noin puolet työajastani matkustan ympäri Suomea tapaamassa asiakkaita. Loput ajasta istun toimistolla. Koska puhun ruotsia, rannikko ja Ahvenanmaa ovat minun vastuullani, ja lisäksi vastaan yhteyksistä perävaunuvalmistajiin. Kun olen matkoilla, tapaan ajaa öisin ja tavata ihmisiä päivisin.

Mitä teet, kun et ole töissä?

Tärkein harrastukseni on metsästys, ja lisäksi teen metsätöitä pysyäkseni kunnossa. Nautin myös mökkeilystä ja saaristosta. Asun Maxmossa perheeni kanssa.