Puunkuormaajafinaali 2019: Hopeasija nostattaa nälkää seuraavaan kertaan

Maija Pohjankiven perheessä puunkuljetus on rakas elinkeino ja elämäntapa.
Perheyhtiössä on piakkoin aloittamassa uraansa jo neljäs sukupolvi.

VUODEN 2019 puunkuormauksen SM-kisan toinen sija sekä hymyilyttää että harmittaa noormarkkulaista Maija Pohjankiveä.
Periaatteessa hän on kyllä suoritukseensa tyytyväinen, mutta kova jännitys ja itselle vieras avonosturi toivat kisasuoritukseen virheitä.
– Ensi kerralla revanssi! hän lupaa, ja tähän taitonaiseen on helppo uskoa.

Maija Pohjankiven mielestä parasta puunkuljettajan ammatissa on luonto ja metsässä oleminen

POHJANKIVELLÄ on jo seitsemän vuoden kokemus alalta ja perheyhtiöstä Metsäkone Pohjankivi Oy:stä. Aluksi hän vei vain kuormia mutta alkoi hiljalleen opettelemaan myös nosturin käyttöä: ensin kourallinen, sitten kaksi kouraa, lopulta siirtyi jo nipullinen. Pikkuhiljaa Pohjnkivestä kuoriutui täysverinen puukuski ja uskomaton kuormaajataituri, joka voitti nyt alan SM-hopeaa. Työkseen hän ei mitään muuta voisi enää kuvitellakaan.
– Parasta ammatissani on luonto ja metsässä oleminen. Viihdyn metsässä niin hyvin, että menen vapaa-ajallakin sinne usein omaan rauhaan kävelemään tai vaikka metsätöihin, hän kertoo.

Ja missä
alucarilaisten
kanssa tavataankaan,
aina meillä on mukavaa.

MYÖS POHJANKIVEN mies jakaa yhteisen intohimon puunkuljetukseen. Molemmat työskentelevät samassa perheyhtiössä, jossa puuta kuljetetaan kuuden auton voimin Satakunnan alueella. Kotona juttu kulkeutuukin usein töihin, mutta se ei haittaa laisinkaan. Päinvastoin.
– Tämä on elämäntapa. Lapsiammekin on tulossa samalle alalle. Silloin yhtiössä jatkaa jo neljäs sukupolvi.

POHJANKIVEN puunkuljetusyhtiö käyttää autoissaan Alucarin päällerakenteita, joten finaalipaikka Maksamaalla oli ennestään harvinaisen tuttu. Viimeksi samassa paikassa yhteen firman autoon asennettiin nosturi päällerakentamisen yhteydessä.
– Minulla on valtavan hyvä kuva Alucarista. Ei ole mitään moittimista. Me olemme suorasanaisia, ja he kyllä ottavat palautteen aina hyvin vastaan. Ja missä alucarilaisten kanssa tavataankaan, aina meillä on mukavaa. Ja jos vanhaan myyjään Svante Pethiin törmään, häntä täytyy aina halata, Pohjankivi hymyilee.