F.T.M asentaa Alucar-päällerakenteita Britannian markkinoille

Forestry Transport Maintenance palvelee Walesin ja Englannin puunkuljetusyrityksiä. Läheinen yhteistyö Alucarin kanssa mahdollistaa pitkälle viedyn oman suunnittelun, tyytyväiset loppuasiakkaat ja kiehtovat tulevaisuuden visiot.

JOS JOSKUS kuljet Iso-Britannian maanteillä, saatat kiinnittää huomiota vastaantuleviin puutavara-autoihin. Yhä useamman auton pankoissa lukee tuttu nimi Alucar. Yhtenä syynä on Forestry Transport Maintenance (F.T.M), joka toimii Alucarin jälleenmyyjänä Englannin ja Walesin alueella. Yhtiöllä on pitkä kokemus alalta, joten siellä brittiläinen puunkuljetusala tunnetaan omia taskujakin paremmin.

– Olen ollut alalla 30 vuotta ja rakentanut itse paljon puutavara-autoja, FTM:n omistaja ja perustaja Peter Williams kertoo. Alucarin päällerakenteita F.T.M on asentanut jo vuosikymmenien ajan. Vuodesta 2019 alkaen F.T.M on toiminut suorassa ja tiiviissä yhteistyössä Alucarin kanssa.

– Alucar on Iso-Britanniassa iso nimi. Britit ovat huomanneet, että Alucarin tuotteet ja apurungot ovat alan parhaat. Työnjälki on myös viimeistelty, tällaisia tuotteita alalla tarvitaan, hän toteaa.

F.T.M ON 16 työntekijän perheyritys, joka palvelee Englannin puunkuljettajia monipuolisesti. He myyvät, korjaavat ja rakentavat puutavara-autojen lisäksi nostureita, peräkärryjä ja muita alan tarvikkeita. Asiakaskuntaan kuuluu kaikkea yhden miehen yrityksistä 25 kuorma-auton kuljetusliikkeisiin.

F.T.M:N tarjoamien puutavara-autojen suunnittelu on astunut viimeisen vuoden aikana aivan uudelle tasolle. Alucarin ja F.T.M:n suunnitteluosastoilla on suora yhteys keskenään, ja projekteja tehdään nyt erittäin tiiviillä yhteistyöllä.


Räätälöimme puutavara-autot nykyään itse täysin asiakkaan tarpeisiin.
Hoidamme siis suunnittelun, ostamme Alucarilta apurunkopaketit ja tuotteet suunnitelman mukaan ja rakennamme autot käyttövalmiiksi.

Peter Williams

F.T.M:N TIIMIIN kuuluvat myös Will ja Amanda Williams, jotka lisäävät uusia mielenkiintoisia lisäyksiä yhtiön näkyvyyteen kuten valmiiden puutavara-autojen markkinointia sosiaaliseen mediaan.
Amandan päivittäisiin työtehväviin kuuluu pääasiassa toimitusten aikatauluista huolehtimista, ja Will työskentelee aktiivisesti asiakasprojekteissa kuunnellen asiakkaan tarpeita.

Peter on varma, että F.T.M:n asiakkaat palaavat kerta toisensa jälkeen liikkeeseen hyvän palvelun ja laadukkaiden tuotteiden ansiosta. Koska yrityksen taustalla on alan pitkä kokemus ja asiantuntemus, monet kompastuskivet osataan kiertää ja laatu hioa aina huppuunsa.

– Meidän ei edes tarvitse markkinoida palveluitamme juurikaan, vaan hyvä maine kiirii itsestään. Me rakennamme puutavara-autot aina oikein ja loppuun asti, jotta työnjälki on hyvä ja viimeistelty.

ALUCARIN Export Sales Manager Virpi Hattula on innoissaan hienosta yhteistyöstä F.T.M:n kanssa.

– Yhteistyö F.T.M:n kanssa on tärkeä linkki olla lähellä lopullista puutavara-auton omistajaa ja käyttäjää eteläisessä Iso-Britanniassa. Meillä molemmilla on sama tahto kuunnella autoilijoiden käyttökokemuksia ja suunnitella heille sopivaa kalustoa. Olemme usein yhteydessä. Uskon että Alucarilla on varmasti paljon Suomessa käytössä olevia ratkaisuja, joita pystymme soveltamaan tulevaisuudessa myös F.T.M:n käyttöön Iso-Britanniaan, hän sanoo.

F.T.M USKOO vahvasti tulevaisuuteen. Alan markkinoita koettavat vavisuttaa sekä Brexit että korona, mutta Peter uskoo yrityksen pääsevän hyvin haasteiden yli.

– Perheyrityksellämme on varmasti jatkoa ja katsomme luottavaisesti tulevaisuuteen. Yrityksessä ovat mukana vaimoni, tyttäreni ja jopa kaksi lapsenlasta. Jatkamme tästä eteenkinpäin parasta mahdollista asiakastyötä, hän sanoo ja jatkaa:

– Epävarmoista ajoista huolimatta katsomme tulevaan luottavaisesti ja uskomme, että että F.T.M ja Alucar työskentelevät hyvin yhdessä myös jatkossa. Meille tulee jo kyselyitä uusista ensi vuonna rakennettavista puutavara-autoista. Odotamme innolla näkevämme Virpin APF-messujen osastollamme ensi syyskuussa 2021.