Risto Väärälä Alucarin Rovaniemen pisteen työnjohtaja.

Alucarin tuore työnjohtaja Risto Väärälä haluaa kehittää Rovaniemelle asiakaslähtöisen palvelupisteen

Alucarin uuden Rovaniemen toimipisteen työnjohtajaksi on nimetty Risto Väärälä. Alan monipuolinen kokemus, puunkuljetusyrittäjyys ja jopa Alucarin asiakkuus ovat rakentaneet hänelle mahtavan asiantuntemuksen ja lähtökohdat uuteen pestiin.

Kun Risto Väärälä kuuli Alucarin laajenemisesta Rovaniemelle, hän näki heti sen tuomat mahdollisuudet: Pohjois-Suomen puunkuljetusala on kehittymässä muun muassa sellutehdasinvestoinnin myötä; lisäksi Rovaniemi on puunkuljetuksen solmukohta, jossa raide- ja tieliikenne kohtaavat. Kalustoa ja tekijöitä tarvitaan alueella taatusti tulevaisuudessakin.
– Olen varma, että pohjoisen asiakkaat ovat erittäin kiitollisia Alucarin avauksesta Rovaniemellä. Puutavara-autot voi rakentaa ja huollattaa jatkossa harvinaisen lähellä, hän iloitsee. 

Risto odottaa innolla Alucarin Rovaniemen yksikön työnjohtajan tehtäviä. Reppuun on kertynyt alalta monipuolista kokemusta, jota hän pystyy hyödyntämään.
– Puutavarankuljetus on minulla verissä, sillä olen toiminut alan yrittäjänä kolmannessa polvessa. Huoltohommat tehtiin silloin omassa hallissa, lisäksi olen paiskinut töitä konepajalla. Ala on siis minulle monelta kantilta todella tuttu ja kiinnostava. Olen erittäin innoissani tulevasta.

Keveys ja kestävyys ovat valttikortteja pohjoisessa

Pohjoisissa olosuhteissa puuautoa todella testataan, kun välimatkat ovat pitkiä ja kelit vaihtelevia. Tuoreen työnjohtajan mielestä Alucarin tuotteiden keveys ja kestävyys ovatkin pohjoisessa puukuskin parhaat valttikortit. 

–  Täällä pohjoisessa pitkillä matkoilla kaluston keveys ja luotettavuus on erityisen isossa roolissa. Talvi- ja pakkaskausi ovat pitkiä. Tämä laji on kovien ammattilaisten laji kaikkialla Suomessa. Kyllä ne ovat kovia tyyppejä, jotka tätä työtä tekevät, hän sanoo. 

Risto haluaa lähteä rakentamaan Rovaniemelle asiakaslähtöistä palvelua, jossa yhteydenotto on helppoa ja yhteistyö sujuu jouhevasti. Hän tuntee puunkuljetuspiirit kuin omat taskunsa ja verkosto on täynnä alan miehiä ja naisia.
– Haaveissani on ajan myötä kehittää Rovaniemelle Alucarin täyden palvelun toimipiste, jossa asiakas saa kaiken puutavara-auton asennuksesta huoltoon ja jopa varaosiin asti.

Alucarin asiakkaasta työntekijäksi

Risto on vuosien varrella hakenut Maksamaalta monet autot puunkuljetusyritykselleen. Alucarin väki ja toimintamallit ovat hänelle siis entuudestaan tuttuja. Jo asiakkaana ollessaan hän kuljetti puuta ylpeänä Alucarin lipun alla. Nyt hän saa pitää samaa lippua korkealla yhtiön työntekijänä. 

– Alucar on luonut näyttävän ja upean brändin, jossa tuote on luotettava ja huippulaadukas. Tällaista on helppo myydä ja mukava lähteä viemään täällä pohjoisessa eteenpäin.

Alucarin Rovaniemen toimipiste avataan syksyn 2022 aikana. Asennustiimin rekrytointi on parhaillaan käynnissä.

Uusimmat uutisemme